Novinky

2005

13/12/2005
 Dany oslavil 10. narozeniny
Minulý čtvrtek 8.12. to bylo 10 let, co se narodil náš milovaný Dany. Kulatiny s ním přijely oslavit holky Holanovic s paničkou Evou. Nejprve jsme udělali společné foto, psíci dostali výborný tvarohový dortík podle receptu Jarky Buckové. Většina si zalepila tvarohem uši a po důkladné očistě jsme vyrazili na procházku nasbírat lupení. Bylo to moc fajn a Evě, Aj´lince a Ashar děkujeme za příjemnou předvánoční návštěvu.
 

  

Do sekce dárkových předmětů jsme přidali hrnečky ve světlé barevné variantě.
     
10/12/2005
 

Thami a Shalu oslavili 1 rok

Naše loňská štěňata Thamík a Shalunka oslavila 1 rok. Přejeme jim všechno nejlepší, stejně jako jejich rodinám. Thami ho oslavil zimní vycházkou se svojí smečkou, ale taky dostal od paničky Jarky úžasný tvarohový dort.  Shalunka, která se narodila o jeden den dřív než její panička Anette je oslavila bez ní, ale o to pro ní bylo úžasnější setkání  s ní, když jí dovezla z Anglie nového kamaráda (možná i ženicha :o))))
   
   
       
27/11/2005
CAC Annaberg  26-27/11/2005
Uti se tuto výstavní sezónu flákala a dělala na výstavách jen doprovod. Proto jsem se rozhodla ukončit letošní velmi náročnou výstavní sezónu jejím přihlášením na dvě německé národní výstavy v nedalekém Annabergu o prvním adventním víkendu.
 Trochu jsem se bála zasněžené cesty, ale nakonec jsme kopce zdolali bez komplikací. Cesta byla samá serpentina a užili jsme si zasněžené krajiny a  vánočně vyzdobených vesniček.
V sobotu posuzovala výstavu německá rozhodčí paní Peper, velmi milá a příjemná dáma. V neděli téměř stejné obsazení posuzoval polský rozhodčí pan Kazmierski. Oba velcí profesionálové.

Utka se předvedla po oba dny dokonale a získala ocenění V2, res. CAC-VDH, res. CAC.

Jako dárek jsme od pořadatelů mimo jiné drobnosti dostali dřevěnou svítící vánoční ozdobu.
Výstava byla moc příjemná, i když na rozdíl od našich výstav jsme mohli odjet až po závěrečných soutěží, po kterých nám vydali posudky. Návštěvníci tak měli možnost do poslední chvíle vidět všechny vystavované psy. Čekání jsme samozřejmě využili k procházce po okolí. Výstava byla jako vždy v Německu moc příjemná, lidé milí a vstřícní.
Na pár foteček z naší adventní výpravy se můžete podívat   zde
       
16/11/2005
 

 Národní výstava Praha 13/11/2005

   

 Naposledy v letošním roce jsme se vydali na výstavu, a to tentokrát do Letňan na národní výstavu. Thami se předvedl ve třídě mladých s výborným hodnocením a výsledkem V1, CAJC. Buckovým děkuji za skvělou péči o Thamíka.

 Udělejte radost svým blízkým

Jak? Můžete je obdarovat některým z dárkových předmětů, které vám nabízíme. Pokud to chcete stihnout pod stromeček, napište hned, výroba keramiky trvá 3 - 4 týdny.

       
08/11/2005
    Mezinárodní výstava Nitra 06/11/2005
Any získala od finské rozhodčí Eliny Tan-Hietalahti  výborné hodnocení a V2, res. CAC.  Kompletní výsledky najdete na stránce: http://www.ttsk.szm.sk/. Povídání z našeho cestovního víkendu najdete zde

     * * * *    

Martina Adámeková vytvořila nové stránky
o Tibetských teriérech na Slovensku. Stránky jsou  umístěny na adrese:
www.ttsk.szm.sk a postupně budou doplňovány. 

Martině držíme pěsti, aby ji neopustila tvořivá nálada a i ostatní příznivci TT na Slovensku jí pomáhali v její práci.

        
30/10/2005  Nové fotografie Thamíka a Shalu v 10 a 11 měsících z jejich nových domovů najdete  zde
        
22/10/2005

Shalu  v Americe

Anette nám poslala nové fotky Shalu, naší malé Američanky. Je oblíbenkyní jejího muže Toma. Hrají si spolu a ona mu dělá pěkné lumpárny. Snad právě proto, že mu připomíná tak moc její maminku Utku, se kterou se těžko loučil. Utčin rodokmen je liniovou plemenitbou na velmi úspěšného psa Ch. Malishar´s Si-Mo la Dscho Utra. A Simův typ se předává do dalších generací. Jistě jste si všimli, jak moc je Utce podobný její bratr Tailor (viz novinka 09/09/2005). A je tomu tak i v případě Utčiny maminky Rang gi a Shalu. Koukněte zde  

    

 Podzimní setkání přítel TT 15/10/2005

     

V sobotu jsme se sjeli do obce Čtyřkoly, chatové osady Javorník. Tentokrát se sešlo 9 psíků a 10 lidí. Stejně jako vloni nám poskytli azil na své chatě a zahradě Chmelovi. 

Doplnila jsem fotogalerii z této povedené akce. Všem fotografům za jejich fotky moc děkuji a doufám, že i vy oceníte jejich pohotovost:

galerie

Benny, Asánek, Kasík, Žožka, Thami, Alma, Uti, Dany a Any
        
16/10/2005
  

 Mezinárodní výstava České Budějovice   09/10/2005 

  

Na mezinárodní výstavu do Českých Budějovic jsme se chystali opět s Thamínem a Any. Týden před výstavou panička Thamíka Jarka onemocněla, a tak jsem jí slíbila, že Thamíka vystavím já. V sobotu jsme dojely s Utkou, Any a Adélkou Bednářovou. Any se sice pokoušela na Jirkovi vyžebrat pizzu, ale já byla tvrdá, a tak jí Jarka schovala jeden kousek na neděli, až se vrátíme z výstavy :o)) Na výstavu jsme vyrazili s Adélkou a Andulkou Buckovou. 
Utka zůstala u Bucků, které má moc ráda. Thami se i se mnou vystavil velmi dobře a získání třetího CAJC splnil podmínky pro udělení titulu Český junioršampionAny si ve třídě otevřené vyběhala V2, res. CAC. Po výstavě jsme vyrazili zpět k Buckům. A to bylo velké vítání!!! Anynka dostala svou zaslouženou  pizzu. Pak jsme ještě chvíli poseděli na terase a čekala nás cesta domů.
     
02/10/2005
    Blátivý výlet
 Ve čtvrtek 29/09/2005 jsme se vydali s holkami Holanovými a jejich paničkou Evou na podzimní výpravu po krásách Čech. Aby i naše Bobiny vedly trochu kulturní život, vydali jsme se na zříceninu gotického gradu Helfenburk. Danyho jsme nechaly  doma, protože jsme nevěděly, jak to tam bude vypadat, ale příště ho také vezmeme sebou, určitě se mu tam bude líbit. 
Více o výletu
      
26/09/2005
   Národní výstava Brno   25/09/2005
Na výstavu jsme vyrazili ve složení já s Danym a Any a Jarka s Thamíkem. Sešli jsme se ráno v Praze a vyrazili. Po příjezdu byla šílená zima, ale postupně se velmi teplilo :o)) Výstava byla pohodová. Posuzoval pan rozhodčí Josef Němec. 

Jeho posuzování bylo svižné a profesionální. Psy precizně prohlédl a věděl naprosto přesně, na co se má zaměřit. Jeho přístup se mi velmi líbil a jsem ráda, že mé psy posuzoval. Dany měl jeden ze svých antivýstavních dnů a nechtěl chodit, nicméně posudek má pěkný a touto výstavou splnil podmínky pro udělení titulu Český veterán šampion, který se bude zadávat od ledna příštího roku (započítávají se výsledky z roku 2005). Do závěrečných soutěží chodit nemělo smysl, protože místo aby se prospal, hopsal v kleci a mě bylo jasné, že už se předvádět nebude. Je to taková moje makovička tvrdohlavá :o)) Jak nastoupil do auta, usnul jako dřevák.

    

Thamík s paničkou Jarkou byli úspěšní ve třídě mladých, mají další skvělý posudek a ocenění V1, CAJC. Jarce moc gratuluji a mám z toho našeho "vejrostka" velkou radost.

   
Nany se poprvé vystavovala ve třídě otevřené na české výstavě :o))) V konkurenci tří fen dopadla V2, res. CAC. Sice nechodila tak pěkně jako jindy, ale byla skorovzorná a dostala pochvalu.
A taky jsem nezapomněli udělat pár fotografií, za které děkuji Adámekům a Jarce Buckové.

A samozřejmě gratuluji všem k jejich výsledkům!!!

       
18/09/2005
   Holky na návštěvě 
Naše holky se se mnou vydaly na návštěvu tibetské holčičky "Kristýnky" (Bu-wa Yntan-Gjalpo). Bydlí se svými páníky nedaleko Chomutova. Když byli u nás na návštěvě, zamilovali se do naší Shalunky a jejich volba byla jasná - chtějí sobolí tibetskou holčičku. A tak když se náš kámoš Alfi stal otcem právě takové princezničky, bylo jasno ....  
Kristýnka je moc veselá a hravá holka a její páníčci jsou moc fajn lidé. Poseděli jsme u nich na zahradě, probrali věci nejen okolo pejsků a protože jak vidíte nebylo možné vyfotit naší trojku v klidu, tak jsme je aspoň zachytili na videu.
   
     
09/09/2005
Bratr naší Utinky!
Jana Pravdová mi poslala fotky Utčina bratra "Tailora" (Dscho Utra Um-Dze), které pořídila na Tibetan Terrier Association open show, konané dne 6.8.2005.
Tailor žije v Anglii u paní Nicholy Duckworth od jara letošního roku. Přiletěl k ní od chovatelů Anette a Toma Ohmanových z USA. V loňském roce se mu tam narodilo několik potomků (jejich fotky jsme přinesli vloni a můžete si je připomenout zde: Sangye, Skye a Anna). Myslím, že rodinná podoba s Utkou se nezapře :o))) 
Mám z fotek velkou radost, Janě děkuji!
     
Naše Utka i Tailor oslavili 7/9/2005 své páté narozeniny. Přijde mi to až neskutečné, dodnes mám v živé paměti šílenou cestu ve vánici pro Utinku na brusselské letiště. Od té doby se toho tolik událo, že ani nestíháme sledovat, jak čas letí. Přeji Utce i jejím bratrům všechno nejlepší!!!
     
05/09/2005
Mezinárodní výstava Mladá Boleslav 04/09/2005
Na mezinárodní výstavu jsem přihlásila Danyho do třídy veteránů. Předvedl se sice pěkně, ale bylo an něm vidět, že ho to tentokrýt vůbec nebaví.
V třídě mladých se poprvé vystavoval Thamík s paničkou Jarkou. Byl vzorný, dostal moc pěkný posudek a ocenění V1, CAJC. Jarce moc gratuluji. 
Původně jsem plánovala jít s Danym i do závěrečných soutěží, ale když jsem viděla jeho výstavní nadšení, raději jsme se zpakovali a společně s Evou Holanovou a jejími holkami Aj´linkou a Ashar jsme vyrazili na výlet na hrad Valečov. Po cestě jsme se stavili na zmrzlinu, Dany s Utkou si pochutnali na výborné vanilkové..... 
Podnikli jsme moc příjemnou procházku okolo hradu a potlachali chvíli v lese v příjemném stínu. Naši chlupáči "naší" louku usilovně hlídali a vyplašili jednu turistku a cyklistu :o)))
Z Valečova jsme se vrátili do Zámstí, kde jsme si v hospůdce dali véču a pak jsme se vydali domů.
A můžete se podívat i na pár pěkných fotek našich mazánků zde 
            
31/08/2005

Všem našim návštěvníkům se omlouváme za výpadek naší stránky v minulých dnech, teré byly způsobeny technickými problémy na Hyperlinku. Doufáme, že už vše bude jak má být.

O víkend jsme se snažili nafotit pár letních fotek našich tibeťáků. Jak se nám to povedlo se můžete alespoň na pár fotečkách podívat zde 

      
24/08/2005

Víkend v Bratislavě

Od pátku 19/8 do úterý 23/8 jsme se vydaly s Utkou a Nandou na cesty. O víkend jsme se zúčastnili dvou mezinárodních výstav v Bratislavě. Any nastoupila v třídě otevřené a po oba dny docílila výsledku V2, res. CAC. Poražena byla pěknou fenou z německého chovu. Takže jsem odjížděla velmi spokojená s naším výsledkem do Hodonína k Míše a Ampíkovi a pak do Olomouce k Simoně a Tomášovi Jemelkovým.
U Jemelků mají právě štěňata a tak jsem si užila miminek a dofuám, že to Utku dostatečně motivovalo k podzimním štěňátkům ..... Pokud byste se chtěli také potěšit krásnými tibeťátky, můžete se podívat na stránku chov. stanice Sengge. Časem přidám videoclip těchto báječných kluků v 6 týdnech.
Podrobnější povídání o prodlouženém víkendu můžete najít zde
      
14/08/2005

Alma a Thamín v Krkonoších

Na konci července si Danyho dcerka Alma a Thamík z našeho druhého vrhu užívali s paničkami Jarkou a Andulkou týden v Krkonoších. Užívali si nejen výletů, ale taky deště. A když bylo horko, nepohrdli koupelí v potoce. Jsou to psíci do každého počasí a pro každou legraci .... velká jistě byla, když osmiměsíčního Thamíka nesly na Sněžku, protože ke konci už zastávkoval ..... a není divu, vždyť je to ještě miminko :o)))

      
06/08/2005

HAPPY BIRTHDAY!!!

Náš Kuba oslavil své 14. narozeniny ve výborném zdraví a kondici. Ve stejný  den, ale o pár kilometrů vedle se konala u Bucků oslava 4. narozenin jejich flanderského bouviera Artuška. I když naše hochy dělí 10 let rozdílu věku, ani se to moc nepozná, že?!?! 
Oběma  přejeme všechno nejlepší, hodně zdraví, pohody a spoustu ňaminek ...... (Artušek se o dort rozdělil a všem moc chutnal, i Almičce a Thamínovi :o))
           
18/07/2005 Konečně přináším reportáž s fotkami z naší  kempovací dovolené
         
8/07/2005
Sláva nazdar výletu, zmokli jsme a už jsme tu!!!!
Od soboty do čtvrtka jsme trávili společně s dalšími kempovací dovolenou v Českém ráji. Bylo to moc fajn, my i psi jsme plni zážitků. Časem se s vámi o ně podělíme, ale chce to čas. Na úvod jedna společná fotka našich pesanů.
Kasík, Asánek, Utka, Dany, Any, Almička, Jimi a Thamík
        
27/06/2005
Klubová výstava a setkání přátel TT Soběslav 2005
Konečně se mi podařilo "vyloudit" povedené fotografie a tak se s vámi mohu podělit o naše zážitky z víkendu 18.-19/06/2005 v Soběslavi
A teď už začínáme  balit na dovču, a tak se odmlčím a po našem návratu se s vámi podělím o zážitky ze společné dovolené s našimi tibeťany. Už se nám ohlásili i další nadšenci, takže nám držte palce, aby klaplo počasí a mohli jsme zrealizovat všechny naše plány.
       
20/06/2005

V sobotu 18/6/2005 jsme se účastnili klubové výstavy TT  v Soběslavi. Prozatím jen velmi krátce ... Thamík s Jarkou se poprvé vystavoval ve třídě dorostu a dostal VN1 a pochvalu, že je to velmi pěkný psík a hezky se předvádí. Almička dostala výbornou. Náš Dany - mladý veterán se předvedl - jako ve třídě veteránů dosud vždy - super a vyhrál sám nad sebou. Všem se moc líbil, protože z něj prostě vyzařovala jeho úžasná energie. Utka se tentokrát vystavovala ve třídě čestné a udělala mi obrovskou radost, protože chodila dokonale. Ve třídě veteránů se utkala Danyho babička Winnie von Nama-schu ve svých 15 letech v dokonalé kondici a Danyho mamina "Ronja" B´Shintu Sherpa CS. Ronja byla druhá a Winnie čtvrtá. Nicméně pro nás (a nejen pro nás) byla Ronja jasně nejlepší a čtvrté místo Winnie byl pro mě velkým otazníkem. V soutěži párů jsme nastoupili s Almičkou a Danym a normálně by vyhráli, ale tentokrát nevyhráli, dostali osobní dárek od paní rozhodčí a vyhrál jiný pár :o))) Ne, to jsem nevymyslela já ..... Odpoledne jsme si to hodlali vynahradit v zábavných soutěžích. Soutěžili jsme v osvědčeném složení s naší kamarádkou Hankou a jejím Kasíkem. Naše konkurence se rozrostla o několik opravdu šikovných pejsků. Nicméně naše silná sestava své loňské prvenství obhájila :o))) Podrobnější reportáž přinesu později, až se mi podaří vyloudit fotografie, protože jsem nenafotila ani jednu fotečku .... Prozatím jen společně foto některých účastníků

foto: S. Jemelková (Sengge)

       
13/06/2005

Ch. Malishar´s Si-Mo la Dscho Utra

Anette nám poslala nejnovější fotografii Utčina dědečka. Si-Mo je jedním z nejvýznamnějších plemeníků a můžete ho najít v mnoha rodokmenech nejen lamlehů po celém světě. Na fotce je ve věku 16,5 let. Je stále ve výborné fyzické i psychciké kondici.
Pokud vás udivuje jeho akrobatický postoj na stole, je to prý tím, že Shalunka má své období a i přes jeho vysoký věk je to pořád pan pes!!!!
Přejeme mu ještě mnoho času v tak dokonalé kondici, v jaké je. Kliknutím na obrázek se můžete podívat na jeho zvětšeninu.
       
09/06/2005
Any slaví již své druhé narozeniny.
     
Přejeme ji všechno nejlepší, hodně zdraví a pohody a ať zůstane pořád taková jaká je ... naše domácí strašidýlko :o)))
K narozeninkám dostala ode mě tvarohový koláč a plyšového pejska - plyšáky totiž miluje a od druhé paničky kedlubny vlastní provenience - ty taky miluje.....
V sobotu 4.6.2005 jsme se s Jarkou Buckovou a jejich Thamíkem vydali do Hollabrunnu omrknout pejsky, kteří se prezentovali na výstavě 4. Tibet Dog Euro. Taky jsem Thamína chtěla ukázat majitelce jeho taťky Manuele Neum. Více o výstavě najdete v malé reportáži
   
Můžete se podívat na nové fotky našeho Thamíka v 6 měsících zde. 
Fotografie smečky von der Lobenbreite z Oeru
30/05/2005

* * * *

Prodloužený víkend 27.-29.5.2005 byl opravdu náročný. V pátek jsme vyrazily s Anynkou ráno v pět směr Senec. Tam jsme se na národní výstavě potkali s Martinou Adámekovou a jejich Arien. Výstava byla venku a před děsným vedrem nás chránily stromy. Bylo to velmi příjemné. Tibeťáci se sešli tři a posuzovala rozhodčí Radjuk (BY). Trochu mě mrzelo, že z mých vědomostí se mi většina vykouřila z hlavy a "po rusky" jsem byla schopna říct jenom děkuji   :o)))

Po výstavě jsme dojeli k Adámekům, odhodili bágly a vyrazili na pivo, protože jsme si to všichni zasloužili. Holky byly vzorné, způsobně ležely pod stolem a tvářily se velmi společensky.  Večer jsme samozřejmě tlachaly s Martinou o všem možném a přišlo i na video z Oeru. Taky jsem udělala pár fotek našich princezen
    
V sobotu jsme se rozloučily a vyrazily smě Kolšov. Věrka Pospíšilová nám uvařila výbornou baštu a Anynka děsně záviděla Alfimu a Arturovi jejich letní koupel ve vaničce. Tak aspoň Alfíka prohnala po zahradě.  Pak ještě sklenka vína a honem do hajan, protože ráno nás čekal odjezd okolo čtvrté ranní směr Leszno.
   
Mezinárodní výstava v Leszne také probíhala venku, což bylo opravdu příjemné. Ale jen do doby, než se sluníčko otočilo a náš stín se začal povážlivě zmenšovat. Nicméně jsme výstavu nakonec zvládly. Úspěch byl částečný, protože paní rozhodčí se vůbec nelíbil hairstyling naši Any. Takže vzkaz Shalunce do Ameriky: "Jestli budeš Anette vypomáhat v salonu, změn styl, tento nebyl doceněn" :o)))
Po vyběhnutí z kruhu jsem Anynce namočila čumák do misky, nacákala vodu na hlavu a celou jsem jí polila. Polští vystavovatelé na mě sice hleděli divně, ale já rozhodně nechtěla riskovat, že bude mít Anda úpal. Pak jsme se hned vydaly na otřesně dlouhou cestu v šíleném vedru. Domů jsme dorazily pěkně unavené.
     
Kdo si při čtení těchto řádek ťuká na čelo, má pravdu!!! Opravdu jsem se asi zbláznila. Co ale musím, je smeknout kloubouk před naší Andou. I přes dlouhou cestu a vedro ani jednou nezastávkovala a do poslední chvilky byla hodňoučká. Děkuji Adámekům a Pospíšilům za azil a příjemně prožitý víkend. Snad jim budu moci jejich pohostinnost někdy oplatit.

* * * *

Dostala jsem jako reakci na první číslo našeho Občasníku tento krásný e-mail:
Ahojky Radano,
po dlouhe,dlouhe dobe. jsem zabrousila konecne na Tve stranky a procetla je jaksepatri a okamzite Ti pisi, protoze jsem nedockave prostudovala tvuj obcasnik Tebetsky terier a MUSIM TI opravdu pogratulovat, strasne se mi libil. Byla jsem nameko z tech prispevku a milych lidicek.I kdyz se sama nepodilim na tom krasnem, vyrid prosim vsem, kteri si ten cas najdou, ze Vam vsem strasne drzim palce, aby Vas ta chut podelit se o radosti nepresla. Na mne konzumenta to totiz pusobi jako balzam. Dik, diky moc. Misa
Míše děkuji a doufám, že i vám ostatním se líbí a pomůžete mi s číslem dalším.  Předem děkuji a těším se na vaše fotky a příspěvky. Co takhle do konce července 2005?
         
15/05/2005

Po 14 dnech se zase hlásím. Stalo se toho mezitím opravdu hodně:

Minulý týden jsem od 6. do 9.5. byla v Německu. V pátek jsem se byla podívat na VDH-Europasieger-Zuchtshau v Dortmundu. Bylo zde hlášeno 118 tibeťáků. Časem se mi určitě podaří přinést vám nějaká fota a více informací, ale fotky se moc nedařily, byla tam tma a na rozdíl od našich výstav opravdu velké kruhy :o))) V sobotu jsem se zúčastnila IX. Tibetan Terrier World Congress, 
pořádaného Klubem für Tibetische Hunderassen e.V." (KTR)  v Oer-Erkenschwick. Bylo to opravdu náročné, zejména jazykově a lhala bych, že jsem všemu rozumněla. Ale aspoň mám motivaci. V něděli se na stejném místě konala KTR –Tibetan Terrier  Specialty (CAC) . Na tuto prestižní výstavu bylo hlášeno 160 TT. Tentokrát jsem nefotila, ale pokusila jsem se o své první výstavní digitální video. Doufám, že se povedlo a časem ho zpracuji na DVD. Ani o fotky nepřijdete, protože dorazila Simona Jemelková (Sengge TTs) a fotky s výsledky najdete na jejím Show webu. Jen na nás nespěchejte, musíte být trpěliví .... 
Mimo jiné jsem se v Němëcku opět potkala s Manuelou a Frauke Neum, Bruni Hartmann a dalšími známými. Manuela a Frauke mě seznámily s dalšími chovateli z Německa, Anglie, USA a Canady. Velkým zážitkem pro mě bylo setkání se známou chovatelkou TT paní Sarou Cross-Moore z Anglie (Silgarhi). Bylo to opravdu příjemné setkání, je to velmi nenápadná, ale o to příjemnější dáma. A o tom, že je uznávanou chovatelkou svědčí mimo jiné i to, že jí ostatní vystavovatelé a chovatelé vodili ukazovat své psy. Ještě dlouho po klubové výstavě se mezi lidmi hodně diskutovalo, hodnotili se psi a pro mě to bylo dost poučné. Byl to skvělý zážitek. 
 Měla jsem sebou Any a Shalu, které víkend proležely v kleci nebo v autě a vyjma "zpracovaného" balíku papírových kapesníků a jedné sladké housky, která vzala za své, byly neskutečně hodné. Po výstavě jsme se s Manuelou, Frauke a paní Cross vydaly ke Gabi Triebel do Hammu (bydlí s rodinou na krásném statku). Zde jsme něco málo pojedly, omrkly její štěňata a všechny její psy. Shalunka zde zůstávala a my se s Any chystaly domů. Gabi nás ale přesvědčila, že vyrážet na noc po tak únavném dni je nesmysl a že máme zůstat a vyrazit až ráno. Tak jsme si ještě při sklence vína užily všechny pěkný večer, i když na všech už byla přeci jen vidět únava a Frauke se mi smála, že koukám skrz ně :o)) A to po mě ještě chtěly, abych jim vysvětlila, přes co jsem inženýr - i v češtině to dost lidí nechápe a evidentně jsem ani je mým anglickým vysvětlením neuspokojila :o)  Ráno jsem do sebe nasoukala snídani, vyfasovali jsme od Gabi tibetskou houbu na výrobu kefíru, zdravého i pro pejsky (u nás je ochotná to pozřít jen Any, Dany trochu a Uti s Kubou na mě koukají s podezřením, že je chci otrávit :o)) Shalunku jsme nechaly mezi ostatními Gabinými pejsky a za jejího pištění jsme se slzami v očích vyrazily domů. Její poslední fotografie u nás najdete zde. 
     
A poslední novinka:
Shalu je v novém domově!
Dnes přišel e-mail od Anette, že Shalunka v pořádku dorazila do USA s tchánem a švagrovou. Snědla velký kus masa a zkamarádila se s Annou, dcerou Anette a Toma Ohman. Hraje si s jejich pejsky a prý je skvělá. Anette mi hned napsala, že příští tok v květnu se bude konat speciální výstava s San Franciscu, která bude pěkná a i město je krásné. A že by tedy bylo dobré, abych přijela :o))) Uznejte, to je psychické vydírání!!!!! Za Shalunku moc děkují a já jsem ráda, že splnila jejich očekávání. Co mě pobavilo nejvíc, byl Anettin dovětek v mailu (nepřekládám, jistě všichni pochopíte:
P.S.: It is Tom's birthday today and I think Shalu looks like a Swedish (blonde) U-ti ;o) .... Tom je Švéd
A já doufám, že jim bude ta naše holka dělat takovou radost, jako ta jejich dělá nám!!!!
     
01/05/2005

První májový den jsme nestrávili v průvodu :o))), ale na MVP v Praze. Nikoho jsem nevystavovala, jen jsem vyrazila s Any a se Shalu "na zkušenou". Shalunka byla vzorná, v kruhu pěkně běhala, vzorně ležela v kleci, byla prostě ukázkový pejsek .... proč já jí vlastně posílám do světa :o))) Dorazila i Jarka s Almou a Thamíkem a tak jsme mohli udělat poslední společné fotky našich štěňat, na které se můžete podívat  zde. Udělali jsme i další fotky, tak až to zpracuju, přidám něco málo fotek i ostatních psíků.

     
27/04/2005

Na víkend nás přijela navštívit má kamarádka z vysoké Šárka s dcerami Veronikou a Míšou. Šárka nikdy psa nechtěla a jediní, kterých se nebála byli mí tibeťáci, protože jsem s Danym před lety k nim napochodovala a bylo. Ale děti měli jiný názor a tak se po konzultacích u nich doma objevila lhasinka Mušle. Ta se okamžitě s našimi holkami zkamarádila (Danyho poznat nemohla, protože ten je zrovna z důvodu hárání Utky u našich). V sobotu jsme využili pěkného dne a vyrazili na výlet do Zooparku v Chomutově. V neděli dopoledne jsme si udělali výlet na nedaleký Zámek Jezeří, který byl z důvodu těžby určen k likvidaci. V současné době v něm probíhá rekonstrukce, a protože je velmi nákladná, asi se výsledku hned tak nedočkáme.

     
09/04/2005

 Poslední společný Videoclip štěňat ve 4 měsících (26.3.2005, velikost souboru je 3,3 MB).

       
28/03/2005

Naše štěňata Thami a Shalu v sobotu oslavila 4 měsíce. Využili jsme této příležitosti a přojali jsme pozvání Thamiho rodiny a vyrazili jsme na návštěvu. Jak nám naše druhá štěňátka rostou se můžete podívat  zde. Další fotky z naší návštěvy v Nepomuku najdete tady. Časem zpracujeme a přidáme i videoclip.

     
23/03/2005

Po delší době se nám ozvala Lucie Dvořáková, chovatelka našeho Danyho. Její fenka B´Shintu Sherpa CS "Ronja" (Danyho maminka) slaví 24.3.2005 své 12. narozeniny a my jí do dalších let přejeme hodně zdravíčka a pohody. Lucie byla tak hodná, že nám Ronju vyfotila a poslala pár jejích pěkných fotografií „aby měl kluk památku“. Na nejnovější Ronjiny fotky se můžete podívat zde.

     

20/03/2005

Danyho dcera Alma (Alanscha Dkarba Zajdy) slaví dnes již své 5. narozeniny. Čas opravdu strašně letí, pamatuji si, jak jsem se byla podívat na první Danyho miminka v Zábřehu na Moravě u Radky Zajíčkové a dnes je už z Almičky dospělá tibetská dáma. A že svého taťku rozhodně nezapře se můžete přesvědčit zde.  Almičce i jejím sourozencům přejeme všechno nejlepší, Buckům děkujeme za pěkné fotky a s Almou se těšíme na viděnou!!! ........ Thamínovi prý dort děsně chutnal ......

     
15/03/2005
    

Cestou do Nitry jsme navštívili v Hodoníně Míšu Piňosovou a jejího Ampíka. Bylo příjemné se opět vidět a potlachat. Míša je vzorná fotografka a i když nebylo moc času, podařilo se nám nafotit v jejím studiu pár pěkných fotek naší Andy. Moc jí děkuji za všechno. Míša slíbila přijet s Ampíkem do Soběslavi a aspoň částečně tak obnovit naší původní sestavu :o)))  Míšo, těším se a koukej držet partu !!!!!!

         

V neděli 14/03/2005 jsme se vydali na NV a speciální výstavu slovenského klubu teriérů, jehož členy jsou tibetští teriéři. Národku posuzovala paní Eva de Wine a speciálku slovenská chovatelka TT MVDr. Monika Brezová. Náš výsledek byl na 50%,  Anuška si přivezla svůj první slovenský CAC a velkou pochvalu paní rozhodčí, že je opravdu velmi kvalitní fena. Z mého pohledu byla jako vždy na výstavě super, obě výstavy se vystavovala pěkně, při druhém posuzování už byla trochu unavená, ale ani chvíli nezastávakovala :o))) Výstava byla super. Zastoupení tibeťáků bylo malé, ale nálada skvělá, dokonce jsem chvílema zapomněla i na to, jak děsně jsem utahaná. Neodpustili jsme nafotit spoustu foteček a aspoň na některé se můžete podívat zde. Děkuji za ně Báře Blažejové a Martině  Adámekové a  další najdete i na jejich stránkách.

      
   

V časopise Planetě zvířat 3/2005 nám vyšel krátká článeček. Můžete se na něj podívat i zde.

       
07/03/2005

Tibetský teriér - Nový průvodce po problematice plemene, napsala Simona Jemelková

Tuto velmi podrobnou příručku, kde najdete mnoho informací o našem úžasném plemeni najdete na stránce chov. stanice Sengge. Rozhodně všem příznivcům tibeťáků doporučuji její prostudování. Můžete si ji stáhnout na této adrese: http://www.sengge.info/prirucka.html

      
28/02/2005

 V sobotu 26.2.2005 slavila naše štěňata tříměsíční narozeniny. Thamínek je oslavil se svou smečkou zimně, v Nepomuku mají haldu sněhu. Časem přidám fotky od Jarky. Se Shalunkou přijeli narozeniny oslavit Hanka Chmelová s Kasíkem a Eva Holanová s holkama Asharkou a Ajlinkou. A mimo toho, že jsme  tlachaly a cpaly se dobrotami, jak se na pořádnou oslavu patří (jen šampaňské nepadlo, řidiči jsou holt řidiči), jsme s pejskama vyrazili na pořádnou procházku. Původně jsem plánovala vyjet do kopců, ale byla jsem kamarádkou označena za šílence, protože hory jsou plné běžkařů, kteří si chtějí užít sněhu, tak do hor vyrazíme příště. Hanka nafotila spoustu pěkných fotografií, některé najdete zde a pokud byste chtěli, další má na Kasíkovo stránce

      
24/02/2005

V sobotu 19/02/2005 jsme vyrazili na Výlet do Prahy. Můžete se podívat na pár fotografií.

      
14/02/2005

Ještě jsme vám dlužili poslední společné fotografie našich malých krakenů, takže je konečně najdete  zde.

    

Thamínkovo nová rodina nás pravidelně zásobuje zpravíčkami a fotkami, co ten náš hodný chlapec tropí v novém domově. Myslím, že nám ostudu nedělá a je spokojený. Jsem ráda, že našel pohodový a skvělý domov. Když jsem konečně prozradila sladké tajemství, kde "Tamouš" je známé Věrce, zajásala a pronesla skvělou větu: "Tak to je super, to je jako by byl u vás nebo u nás". Moc mě to pobavilo, ale má pravdu .... Thami v novém domově

    

Daneček zažil tento víkend velké překvapení (díky Nandině hárání a kolotoči okolo štěňat užíval klid rodinného krbu u našich a hlavně hlídal Kubíka a pána domu) - zjistil, že ti malí skřeti nás konečně opustili a místo nich tu máme malou holku. Řádně si ji očichal a i když ani jí nehodlá tolerovat hopsání po hřbetě, přeci jen je to jiné kafe než ti malí krakeni :o)))) Přesně tak to bylo s Any. Je to náš Bédíšek....

       
07/02/2005

V rubrice FOTOGALERIE najdete nové fotogalerie fotek z roku 2004 našich tibeťáků. Kliknutím na jednotlivé psy se vám otevře okno s jeho Fotogalerií 2004. Doufám, že se vám fotečky budou líbit.  

Omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala. Okolo štěňat je pořád co dělat. 

Thamínek je od včera v novém domově u našich přátel. Má skvělé a hodné páníčky Jarku a Jirku a nové psí kamarády. Shalunka čeká na dlouhou cestu k Anette do států. 

Thamínovi a jeho nové rodině přejeme hodně štěstí a pohody!

    * * * 

TIBEŤÁK V TELEVIZI!!! KDO A KDE?
Kamarádka Arien Lamleh Schambala se stala mediální hvězkou ve slovenské televizi JOJ. Pokud se chcete na fešandu podívat, klikněte na  reportáž ze 4.2.2005 "Šantenie v snehu"
Novin JOJ

        
24/01/2005

Pokud se chcete podívat, jak vypadají malí Krakeni v osmi týdnech máte jedinečnou možnost  zde

Z našich roztomilých mimiňat se pomalu ale jistě stává zubatá demoliční četa :o) Už i naše nadmíru tolerantní Any, která se jich vždycky zastává, pokud se snažím z nich vychovávat  rozumné pejsky, se na ně občas utrhuje. Jediný tvor, který si nechá líbit vláčení po bytě za uši a kousání do všech možných částí těla je naše Utka. Někdy sice už i zapiští, ale jinak si s ní ti malí lupiči mohou dělat co chtějí :o))

     

  

         
17/01/2005

A dnes se mi konečně podařilo najít chvíli a zpracovat Videoclip štěňat v 6 týdnech (17.1.2005, velikost souboru je 3,6 MB). Protože dosud nikdo z vás nekřičel, že by bylo video moc dlouhé, troufla jsem si ho trochu natáhnout :o)

Konečně se mi podařilo udělat nějaké nové fotografie do galerie našich sedmitýdenních štěňátek  zde

Je totiž stále obtížnější ty naše dva prcky vyfotografovat, protože buď spí nebo jsou stále v pohybu. A foťák prostě nestíhá ostřit :o)))

     
12/01/2005

Všem našim milým návštěvníkům se omlouvám, že jsem dlouho nepřinesla žádné nové fotečky našich štěňátek. Nějak není čas ... Ale během zítřka snad doplním další videoclip a na fotky si taky najdu čas. Prozatím jen kratičké povídání doplněné obrázky Ze života štěňat 

       

Jaký byl u nás rok 2004:

   
Ačkoli vás nemůžeme zahrnout získanými výstavními tituly našich psíků, ani množstvím a úspěšností našich odchovů, přesto byl ten odcházející rok pro nás velmi úspěšný a příjemný. Navázala jsem nová přátelství s lidmi, kteří jsou nadšenci do tibeťáků a mají skvělý přístup k životu a chovu. Naši psíci nám dělají každodenní radost tím, že prostě jsou. Utka nás navíc ke konci roku potěšila dvěma skvělými štěňátky Thamim a Shalu, z kterých jsem velmi potěšena. Jejich taťkou je velmi milý pes paní Manuely Neum (SRN) Silgarhi Calidassa "Kael".
   

Co plánujeme?

   Popravdě jediným mým přáním do nového roku ¨je, abychom byli my všichni a mě blízcí zdraví a hodně dlouho jsme si jeden druhého mohli užívat. To ostatní přijde ...  Pokud vše půjde jak si přeji, ráda bych na podzim naplánovala další Utčina štěňátka. 

Vám všem děkuji za vaši přázeň a budu ráda, když nás budete dál navštěvovat.

   

Archiv

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Copyright © Radana Sojková, Legs-Smon TTs