Novinky

2006

Video z výstav 2006 na DVD
Klubová výstava tibetských teriérů Soběslav 2006
Cena DVD 100,- Kč + poštovné
Tibet Dog Europe Maribor 2006
Cena DVD 150,- Kč + poštovné
No to je oslava, seberte paničce ten foťák a dejte jí radši sklenici  :o))) Dádune, dej mi hubana ..... hele, já se budu fotit jedině bez té příšernosti!!!! Tak kdy už ten nový rok konečně dorazí??!!!
    
Vítejte v novém roce!!
Na začátek roku 2007 vám ještě přinášíme pár novinek z minulého roku. V předvečer Silvestra jsme konečně vyrazili na dlouho plánovanou návštěvu ke Korince (Co-ra Lamleh Legs-Smon) a jejím paníkům. Korinka je pěkný rarach a s páníky to úžasně umí  :o))))

A pak už bylo na čase oslavovat příchod nového roku!!!!

     
30/12/2006
Od Anette doputovala úžasná zpráva!

Utčin dědeček "Elliot" Ch Malishar’s Dad-Pa Rin-Chen-Po (otec Utčiny maminky Rang gi) oslavil 24/12/2006 své 19. narozeniny. Zdá se to až neuvěřitelné!!!

Elliot žije v Kanadě s Johnem a Joy George. Elliotovi přejeme hodně zdraví a jeho pánům skládáme poklonu, že se o něj tak úžasně starají!

   

28/12/2006

Návštěvní dny!
Druhý svátek vánoční nás navštívil se svými páníčky Kamík (Cambu Lamleh Legs-Smon). Posezení bylo moc příjemné. Panička Iveta se trochu obávala našeho stromečku na zemi, ale všechno dopadlo dobře. Ani při svých honičkách Kamík s Andou stromku ani v nejmenším neuškodili :o))) Kami už je opravdu velký kluk a dělá nám radost.
Den poté jsem se v mlze vypravila na návštěvu k Holanům a s Evou pak společně k Magdě Šrůtové potěšit se s osmitýdenními štěňátky. Připomněla jsem si poletování s hadrem a vytahování různých věcí z malých tlamiček :o))) Ale i tak je to prima a štěňátka jsou vždy úžasná. 
Čermákům, Holanům i Magdě děkuji za příjemně strávený čas a psím miminům a jejich páníkům hodně krásných let!

      

25/12/2006
Šťastné a veselé!!!

 (24/12/2006)

A jaké byly u vás? My jsme samozřejmě nafotili množství hezkých a hezčích fotografií a s některými se chceme pochlubit i vám.
Na fotky se můžete podívat zde
      

     

10/12/2006
Happy Birthday!!!

 (8/12/2006)

Náš milovaný Dany (Antao Smon-Lam) oslavil své 11. narozeniny. Dárky mu udělaly velkou radost, hlavně párkový dortík a kýblíček dobrotek, s kterými se samozřejmě rád rozdělí i s ostatními.  

Danymu přejeme všechno nejlepší, hodně zdraví a dalších šťastných a veselých let!!! A také mu děkujeme za jeho temperament a vždy dobrou náladu, kterou nás obdarovává každým dnem.

 

 
Oslavu jsme si užili a jako vždy jsme pro vás nafotili pár fotek, na které se můžete podívat zde
      
Poslední výstavní víkend (2-3/12/2006)

První adventní víkend jsme stejně jako vloni vyrazili na výstavy. V sobotu s Uti a Any do německého Gornsdorfu a v neděli s Thamíkem a Jarkou do Nowe Rudy.

Sobota začala perfektně, cca 75 km jsem jela 3 hodiny. Cesta v mlze, na náledí a s nesmyslně značenou objižďkou nálady nepřidala. Výstava se v Gornsdorfu konala v místním kulturním domě.  Tibeťáky posuzoval pan Řehánek a kruh jsme měli na podiu. Opravdu výborné! Já díky svému pozdnímu příjezdu měla klec na druhém konci sálu. Posuzované tibeťáky jsem tak viděla jen z dálky, což mě mrzelo. První šly šampionky, kde jsem měla hlášenou Utku. Prostředí nám ani jedné nevyhovovalo, takže V3 jsme si zasloužily. Pro Any jsem letěla přes celý sál a pak jsem s ní kličkovala mezi klecemi zpět. To byla pro Andu děsná psina, v kruhu hopsala a přišlo jí jako šílená zábava běhat na podiu. Při stavění na stůl mě chytala okolo krku a hubičkovala ... asi mi byla vděčná za tak úžasnou atrakci :o))) Nakonec se nám podařilo se zklidnit a získat V1, CAC. Veselé běhání o BOBa v osmi psech na malém podiu už byla jen tečka :o)))

   
V neděli jsme pak vyrazili s Jarkou do Polska. Tentokrát jsme se vezli a já byla spokojená, že nemusím řídit. Šli jsme jako obvykle na konec a posuzování se zdrželo asi o hodinu. Thami už byl utahaný, ale polskému rozhodčímu Adamu Chabikovi se moc líbil (pokukoval po něm celou dobu posuzování předchozích plemen) a tak získal V1, CWC a BOB. Tím splnil podmínky pro udělení titulu Polského šampiona. Myslím, že to byl moc pěkný dárek k Thamíkovo druhým narozeninám, které oslavil minulý týden. Jarce a Thamíkovi moc gratulujeme a přeji hodně dalších úspěchů!!

Ch. Dscho Utra U-ti a Ch. A´Naya Lamleh Legs-Smon

Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon "Thami"

22/11/2006

Mezinárodní výstava Praha (19/11/2006)

Poslední letošní českou výstavou, kterou máme úspěšně za sebou byla mezinárodní výstava v Praze. Společnost na cestě nám dělala Jitka s Byemkou a Bennynkou, na výstavě pak kupa přátel, kteří nám přišli nejen fandit, ale hlavně s námi zakončit českou výstavní sezonu. Na výstavě se letos poprvé a naposledy vystavoval ve třídě dorostu Kamík (Cambu Lamleh Legs-Smon). S paničkou Ivetou opravdu pilně trénovali a bylo to vidět. Jejich první start byl skvělý (VN1) a Ivětě i Milanovi patří můj dík za to, že se o toho našeho malého uličníka úžasně starají.

Už ve třídě otevřené se předvedl Thamík (JCh. B´Thami Lamleh Legs-Smon) a jako vždy byl úžasný a odnesl si V1, CAC. Za pár dní už mu budou dva roky a vyrostl z něj velmi milý a krásný pejsek a já jsem na něj moc pyšná. Za to děkuji hlavně jeho paničce Jarce.
Utka se vystavovala ve třídě šampionů a odnesla si V2, res. CAC.
Anda byla s námi jako doprovodný pejsek a byla jako obvykle moc hodná, i když vím, že do kruhu by šla tisíckrát raději jak Utka :o))))

JCh. B´Thami Lamleh Legs-Smon "Thami" Ch. Dscho Utra U-ti Cambu Lamleh Legs-Smon "Kami"
    
07/11/2006

Nové dárkové předměty - šperky s motivem tibetského teriéra   

Víkend na Slovensku

Minulý víkend jsme si udělali zase cestovní, návštěvní a výstavní.

Navštívili jsme po cestě na Slovensko štěně z našeho „C“ vrhu C´Shari „Šerinka“ a jeho páníčky v Bystřici nad Perštejnem. Všichni jsou úžasní a milí a Šerinek nám udělal velkou radost (Hani je mooooc pěkný :o))))

Více zde

V neděli jsme se zúčastnili s Uti:
klubové výstavy slovenského KCHTF v Nitře, posuzovala MVDr. Monika Brezová (SK) - V1, CAC
MVP v Nitře, posuzovala paní Libuše Ubrová (CZ) - V1, CAC, res. CACIB
Svou výstavní premiéru si skvěle odbyla také Jitka s Byemkou (Byema Kipu Khyim) a my gratulujeme k pěknému předvedení, posudku a výsledku VN2. 
22/10/2006
Rodinné setkání
Tak se nám to výborně sešlo ... narozeniny mé maminy, které s náma přijeli oslavit Buckovi a třídní sraz Ivety Čermákové, která dorazila do Litvínova s celou rodinkou, Kamíka nevyjímaje. Původně jsme plánovali procházku podzimním lesem v kopcích nad Litvínovem, ale počasí mínilo jinak. Od rána poprchávalo, po obědě začalo pršet vydatně. Proto jsme se rozhodli, že uděláme jen krátký okruh zahrádkami. Bála jsem se, že budeme potkávat smečky venčících litvínovanů, ale psa by ven nevyhnal, tak proč by se hnali ven lidi :o))) A tak jsme řádně zmokli, psíci se zabahnili a obalili mokrým listím. Jak nám to moooc slušelo, se můžete podívat  zde    
Všem děkujeme za návštěvu a příště snad bude lepší počasí!!
     

Čtyřkoly 2006

 

Podzimní setkání přátel tibetského teriéra ve Čtyřkolech mělo letos rekordní účast 12 lidí a 11 tibeťáků. Počasí nám přálo, takže nejen procházka, ale i večerní posezení u ohně a svařáčků bylo moc fajn.

Děkujeme Hance a její mamince Jitce za pohostinství a snad se příští rok sejdeme na stejném místě zase!

 

(více info a fotek najdete na stránce Jitky a Adélky)

03/10/2006
Výprava do Julských Alp 
(Maribor-Bled-Bohinj 23-26/09/2006)
Pobyt ve Slovinsku jsme si s Jarkou a její dcerou Markétou a Wendy o pár dní prodloužili a vyrazili jsme omrknout slovinské hory ... Julské Alpy. A samozřejmě jsme si to nejen užili, ale pořídili jsme i řadu pěkných fotografií, o které se s vámi chceme podělit.
Více o zde
       
01/10/2006
Tibet Dog Europe 
(Maribor 23/09/2006)
Letos jsme se s našimi chlupáči zúčastnili 5. TDE ve slovinskémMariboru. Naši psíci si vedli velmi dobře, získali pěkné posudky i umístění. Thami v mezitřídě získal V2, res. CAC. Anda třídu otevřenou vyhrála a získala V1, CAC.Máme z nich obou ohromnou radost, i jejich maminka U-ti :o))) 
Více o TDE
Časem zpracuji i video!
   
28/08/2006

Víkend s tibeťany (25-28/8/2006)

Povídání a fotografie zde

   

14/08/2006
ZTibetu na hrad Pravda
Minulý víkend jsme se domluvily s Jitkou , že vyrazíme opět po stopách naší historie. Bylo to sice na rychlo, ale nakonec se k nám ještě přidaly holky Holanovi a Bashirek a páníčky Beátou a Markem. Výlet se zadařil, více povídání a samozřejmě fotografií zde    
     
     
   
09/08/2006
Kuba oslavil 15. narozeniny 
Náš Kubík oslavil 6.8.2006 již své 15. narozeniny. Oslavu si moc užíval. Dostal dortík (i když ten tentokrát spíš pro páníčky) a věnec z malých buřtíků. Tento dárek vyvolal nadšení nejen u něj, ale hlavně u Anynky. Vyfotografovat je bylo téměř nemožné, protože se na něj vrhla a začala mu buřtíky z krku tahat a kdybychom jí v tom nezabránili, zbaštila by je všechny sama :o)))
Nakonec se nám podařilo udělat několik fotografií, i když jejich kvalita není opravdu nic moc .... koukněte zde  
    
    
30/07/2006
Po stopách praotce Čecha
Léto se nám letos vydařilo, dalo by se říct až moc. Ale proto, že je vedro sedět doma se nám nechtělo. Hanka se rozhodla, že vyrazí s Kasíkem na výšlap do Krkonoš a my abychom nezůstali pozadu jsme se zase rozhodli, že našim tibetských kamarádům pro rozšíření jejich obzorů dopřejeme trochu české historie. 
Domluvila jsem je s Jitkou a Evou a tentokrát čistě ženská výprava jsme se sešly v sobotu ráno pod horou Říp. Počasí bylo super - větřík pofukoval, slunce nepražilo a teplota byla vcelku mírná. Horší bylo, že okolí bylo zakryto oparem, takže kochací fotky se nekonají :o))
Na horu Říp jsme vyšplhaly v klidu, i tomu největšímu lenochovi (mě) se to zdálo krátké. Psiska musela být na vodítku, ale i tak jsme je občas pustily, aby se holky přoběhly a pobraly všechny bodláky a další příjemnosti do kožichu. Omrkly jsme vyhlídku na Středohoří, kde nebylo nic vidět, pak vyhlídku pražskou, kde taky nebylo nic vidět, udělala jsem všem chlupatým Bobinám výklad o praotci Čechovi a nabádala je, aby se řádně kochaly okolím ... což jim pochopitelně bylo naprosto jedno. Pak jsme se odebraly do pohostinského zařízení na pozdní oběd, kde nás chytla bouřka. Jitku jsem vezla s Bennynkou a Byemkou zpátky do Loun, kde jsme se ještě chvíli koukaly na trénink agility v hale (Utka spala pod sedačkama a jen občas zašňafala, aby se o ní vědělo, ale Anynka se vydržela koukat dost dlouho ... z toho Jitka usoudila, že by jí agility určitě šlo :o)) 
     Fotky jsme taky nějaké samozřejmě pořídily, koukněte zde další na stránce holek Holanových a Jitky .

 

Panička Shariho (C´Shari Lamleh Legs-Smon) nám poslala jeho fotky ve 3 měsících zde

23/07/2006
Dovolená na Šumavě
Letošní dovolenou jsme si naplánovali s Jarkou Buckovou a jejími setrami, Andulkou, Thamínem, Almičkou a našimi krakeny. Vyrazili jsme na Šumavu do Hojsovy Stráže. I přes úmorné vedro, které se nevyhnulo ani horám, se nám dovolená povedla. Povídání a fotografie najdete zde.

  * * *

V sobotu po cestě domů jsme se ještě vydali na návštěvu pejska z Utčina posledního vrhu Kamíka na chatu do Čivic. Samozřejmě jsme zabloudili a místo u chaty jsme skončili rovnou u Berounky. To nám až tolik nevadilo, protože nás Iveta s Milanem a Kamíkem našli a psíci se rovnou vykoupali v řece. Určitě to pro ně byla lepší zábava než ve vedru v autě :o) Po výborné večeři jsme se vydali domů a sláva nazdar výletu máte nás doma!!! Více fotek z návštěvy najdete na Kamíkovo stránce. Nedělní účast Thamiho na národce v Mladé Boleslavi jsme vzdali, protože výstava v takovém vedru nám přišla pro psy opravdu za trest. 

    
Klubová výstava TT Soběslav (Memoriál Evy Maternové - Výstava psů tibetských plemen 8/7/2006) 
Pár dní před klubovou výstavou jsme si udělali dovolenou u Bucků a společně jsme pak v sobotu ráno vyrazili do Soběslavi. Překvapila nás změna rozhodčího (oproti avizovanému zahraničnímu rozhodčímu Ing. Robertu Kanásovi, SK posuzoval Ing. Leoš Jančík), ale i docela malý počet přihlášených TT, který od předchozích let značně klesl. Myslím, že je to škoda, protože klubová výstava vždy byla místem setkání lidí okolo TT a většina nepřijela vyhrát, ale pobavit se.
Vystavovala jsem Danyho ve třídě veteránů (v podstatě s ním už žádnou jinou výstavu ani jezdit nechci, protože jeho vztah k výstavám se za ta léta nezměnil a tak klubovku beru jako příležitost se pochlubit, že je Dadunek v pohodě :o))) Ve své třídě získal V1, vítěz třídy veteránů a porazil Asánka, ale i on se předvedl super a myslím, že zvítězilo hlavně to, že je Dany o 2 roky starší než Asánek. Utka se stejně jako vloni předvedla ve třídě čestné, protože jsem chtěla ukázat, že je po štěňatech v super kondici. A ta porazila sama sebe :o) Thami s Jarkou v mezitřídě byli také úspěšní, získali V1 a třetí potřebný CAC v této výstavní sezoně. Moc jim gratuluji. Více letos o klubovce psát nebudu, není v podstatě co :o))) Spoustu fotografií najdete na stránce chov. stanice Sengge manž. Jemelkových.

Za fotky děkuji Jemelkům a panu Snížkovi!

01/07/2006
MVP Brno (25/06/2006) 

Na výstavu do Brna jsme jeli tentokrát už v pátek a vzali jsme to přes Nepomuk :o))) Sobota u Bucků byla jako vždy příjemná. Po snídani mě vzali Buckovi na procházku do Rožmitálu pod Třemšínem, protože vždycky chvátáme a na nic není čas. Tak jsme si to chtěli tentokrát užít. Odpoledne po skvělém obědu jsem si na hoďku hodila šlofíka a po kávičce Jarka vykoupala Any a Thamíka a mě čekalo fénování a česání :o)) A nakonec jsme ještě udělali pár nových Thamíkovo fotografií.
Do Brna jsme vyrazili brzy ráno v neděli. Tibeťáci byli posuzováni v kruhu, kde probíhaly závěrečné soutěže, a tak byl velký a s kobercem. Po dlouhé době naprosto luxusní podmínky. Hala byla klimatizovaná a tak nás vedro, které bylo za chvíli venku nesnesitelné se dalo vydržet. Posuzoval rozhodčí Ing. Robert Kanas (SK), který by měl posuzovat letošní klubovou výstavu (snad se to nezmění, jak je na českých výstavách národní tradicí posledních pár let). Thami dostal V1, CAC a pochvalu od rozhodčího, že je velmi krásný pes, akorát máme vylepšit předvedení :o))) Jarce i Thamíkovi gratuluji!!!

Další novinky od našich štěňat!!

V pátek 23/06 jsme po cestě do Nepomuku odvezli novým páníkům do Hostivic našeho posledního kluka Chayu. Zahrada se mu zdála zprvu moc veliká, ale když jsme vzali na pomoc Any, která se na zahradě velmi rychle zabydlela, i Chayu ožil. Přejeme jemu a jeho nové rodině hodně radosti!
V neděli jsme se pak po cestě z Brna zastavili v Újezdu podívat se na Kamíka a jeho páníčky. Už se u nich velmi dobře zabydlel a je to už velký, poslušný a milý pejsek. A má už taky svojí webovou stránku
Sharinek trávil týden s mladou paničkou v Praze. Potkal se zde s Hankou a Kasíkem. Povídání a fotografie najdete na jejich webu.
18/06/2006

Štěňátka hlásí první novinky!!

Kamík (Cambu Lamleh) se ve svém novém domově rychle zabydlel a skoro podle knížek se u rychle učí nové věci, jako třeba "sedni". Páníčci se baví jeho kousky a zřejmě ještě dlouho je bude ten jejich malý uličník překvapovat, Jak jsem slíbila,  přináším jeho fotky z nového domova .... Kami
Shari (C´Shari Lamleh) včera odcestoval s paničkou do Bystřice pod Perštejnem a je prý neskutečně hodný. Cestu autem, noc v Praze a cestu do nového domova absolvoval bez jakýchkoli potíží a i nové zabydlení. Snad se dočkáme i nových fotek. Zatím ještě poslední fotky u nás ... Shari + Cha-yu  
 Korinku (Co-ra Lamleh) jsme se rozhodli navštívit a omrknout její novou zahradu a aby si ještě užila bráchy Chayu (Ccha-yu Lamleh). A že si to užili všichni, se můžete poředvědčit ... Kora + Cha-yu
16/06/2006

Naše štěňátka se stěhují!

Štěňata z našeho posledního vrhu dovršila 8 týdnů tuto středu. Někteří nedočkaví páníčci si pro ně přijeli, jak jen to bylo možné. 

  Korinka (Co-ra Lamleh) bydlí u našich rodinných známých a podle prvních zpráv je nám naprosto jasné, že je to páníčkův miláček a celá rodinka jí rozmazluje. A mě dělá radost, že mám holku po ruce ... nebo spíš po cestě do práce .... a tak nebude problém jí občas "zkontrolovat" :o))

  Kamíka (Cambu Lamleh) si páníčci odvezli do Prahy, ale ti mají pro změnu v Litvínově rodinu  :o)) Podle prvních mailů, které mapují Kamíkovo pobyt v novém domově v  cca 4-5 hodinových intervalech, si chlapec nevede vůbec špatně a já celé rodince děkuji za zprávičky a první fotky, s kterými se samozřejmě co nejdříve pochlubím. 
Zbývající dva kluci nám ještě dělají radost, ale i na ty už se jejich páníčci moc těší.  Poslední dny u nás si štěňata užívala a i vy se můžete podívat jak  zde.
12/06/2006

Naše Any (Anda, Nany, Nanda, Anča .... když chce slyší na cokoli :o)) oslavila 9/6/2006 již své 3. narozeniny. Pro samé štěňátkování jsme to ani nestihli pořádně oslavit. Ale jak podotkla její druhá panička (moje máti), naše Anynka má narozeniny každý den ... naposledy našla v jídelně na gauči pod polštářem schovaný cukr ... našemu pánovi domu pořád něco padá, a protože je Any holka schánčlivá, vše sebere a buď hned sežere, nebo se rozdělí s Utkou,  případně schová na horší časy.

Naše Any je nejen skvělým psem společenským a domácím, ale také mou výstavní "hvězdou". Výstavy ji baví, předvádí se ráda a hlavně je ráda chválena a odměňována :o)) Díky tomu je šampionem Polska a Slovenska a držitelku dvou CACIBů. Ale hlavně nás výstavy spolu baví. A samozřejmě taky ráda cestuje, jezdí na výlety s kamarády, zejména těmi rychlými a běhacími, jako je Thamík, Kasík nebo Ashar. Ale ráda má i  všechny ostatní.

Naše milá Bobino, přejeme ti všechno nejlepší k Tvým narozeninám a buď pořád svá, takovou tě milujeme!

10/06/2006

  Náš "C" vrh oslavil 7 týdnů

Užíváme si s našimi malými krakeny poslední týdny u nás. Už jsou z nich velcí pejskové a dělají nám jen samou radost. Na kontrolu vrhu přijela majitelka Danyho babičky Winnie paní Matoušková. Winnie nám přivezla ukázat sebou. Nechtěli jsme jí zbytečně zatěžovat focením, ale na to, že nedávno oslavila 16. narozeniny je ve skvělé kondici. Přejeme Winnie a Janě ještě hodně společného času a hodně zdravíčka. A také jí děkujeme za pochvalu našich malých. I vy se můžete podívat, jak si štěňata užívají života  zde.

  
  
06/06/2006  

Víkend na Slovensku

S Any, Jarkou a Thamíkem jsme o tomto víkendu vyrazili na Slovensko na dvě výstavy - v pátek CAC Senec a v neděli CACIB Nitra. Více zde
Štěňátka mezitím trávila čas v "internátu" u našich. I zde si to moc oblíbili a nejlepší skrýš objevili stejně jako Any a Shalu pod psacím stolem.
Prozatím jedna fotografie ve věku 6,5 týdne, více později.
28/05/2006  
Naše štěňata měla náročný návštěvní víkend. Užívala si ho do sytosti .... na fotky se můžete podívat zde Samozřejmě si to užívaly i Utka s Anynkou, jen já si užila vaření, pečení a mytí nádobí :o))) 

Ale i tak samozřejmě děkuji všem za milou návštěvu a jsem ráda, že jsme si to všichni užili.

   

V sobotu nás dopoledne navštívila budoucí panička jednoho z našich mazánků s kamarádkami. Když se dostatečně vymazlily se všemi štěňaty, vystřídali ji Buckovi s Thamíkem. Štěňata jsme nechali odpočívat a vyrazili k našim na oběd, aby si naši chlapi mohli zase po delší pauze poklábosit a byli horší jak ženské, skoro jsme je nemohli "roztrhnout" :o))) Thamiho štěňata zaujala úplně stejně jako našeho Danyho. Ale měla jsem radost, že to naše malé štěstí zase vidím....

V neděli dopoledně dorazila Hanka Chmelová (bohužel bez Kasíka, který by si to se štěňaty jistě užil), Jitka Kržová a Adélka Bednářová. Hned si kluky rozhodily a Jitka, která se strašně těší na fenečku prohlásila, že tu naší by nechtěla ani zadarmo .... už se těším, až bude mít doma stejný poklad :o))) Holky se po kávičce a dalším muchlování se štěňaty zvedly a za chvíli dorazila Eva Holanová, aby omrkla naše štěňule jako já minulý týden ty jejich :o)) Setrvala do večerních hodin, kdy už i naše temperamentní štěňátka upadla do sladkého spánku. Myslela jsem si, že mě tuto noc nechají vyspat, ale brzy ráno už se opět hlásili o slovo .... :o)

23/05/2006  
Thami si užívá pěkného počasí a těší se na návštěvu našich štěňat, která zítra oslaví 5 týdnů svého života!!

Fotky Thamíka s parťákem Artušem nám poslala Jarka a udělala nám velkou radost. I vy se můžete pokochat, jak si Thami užívá života!!
Naše čtyřka už se pomalu mění v malé krakeny a na jejich fotky se můžete podívat  zde!
    
17/05/2006  
Naše štěňule oslavili 4 týdny!
Nové fotky a další informace najdete   zde!

  * * *

Ve slovenském časopise Pes a Mačka uveřejnili  Martině Adámekové článek o tibetských teriérech, který je opravdu moc pěkný. Martině gratulujeme a doufáme, že bude dál pokračovat v propagaci tibeťáků na Slovensku.

Znění článku najdete na stránce Martiny v novinkách  

14/05/2006  

 

Naše štěňata už mají 3 týdny!
Nové fotky   zde!
       
    
04/05/2006   

Víkend v Opole

O víkendu 29-30/04/2006 jsme se vydali s Jarkou Buckovou do Opole. Vyrazili jsme už v pátek večer, po cestě jsme si odpočinuli v autě a v sobotu jsme celkem svěží dorazili na Klubovou výstavu IX. skupiny do Opole. Thami se vystavoval v mezitřídě a získal ocenění V1, CWC.

Po výstavě jsme se ubytovali v hotelu, který nám pomohla najít Agnieszka Slosecka, za což jí mnoho díků. V neděli jsme se pak ráno v klidu vydali zpátky na výstaviště, abychom se zúčastnili mezinárodní výstavy. Thami získal ocenění V1, CWC, res. CACIB a Any V1, CWC, CACIB, Nejl. suka, BOB. Oba byli celý víkend úžasní.
Přinášíme i pár fotografií od Oly (majitelka Branca Masinial - CACIB) a Jarky.
25/04/2006   
JCh. B´Thami Lamleh Legs-Smon        (chovný)

Náš Thamík (B´Thami Lamleh Legs-Smon) se v neděli jako průkopník zúčastnil popisné přehlídky za účelem uchovnění. A protože se líbil a od komise ve složení Ing. Alena Košťálová (rozhodčí exteriéru), Mgr. Eva Pravdová a Dagmar Hrdinová (HPCH a členky chov. komise TTC) dostal pěkné hodnocení ...od paní rozhodčí zejména a splnil i ostatní podmínky pro uchovnění (HD-A, vyšetření na dědičné oční choroby 2.3.2006), je zařazen mezi chovné jedince. Tak teď už jen najít nevěstu a už to bude kompletní :o)))
Současně se účastnil MVP v Českých Budějovicích a získal svůj první CAC na české výstavě. Jarce gratulujeme a Thamínovi posíláme velkou pusu a má u nás něco dobrého na zub.
22/04/2006  
Matka a pečovatelka!!!
Naše Anynka se rozhodla, že své matičce Utce pomůže o miminka pečovat. Celý den se mi dařilo jí to vymlouvat náhradním programem - nákupem, vycházkou, bábovkou, Harry Potterem, ale nakonec vidíte sami .... no jo, je to holka pomáhavá :o))))
    
19/04/2006  
Máme miminka!
Dnes se nám ráno narodila 4 pěkná miminka - ¨3 pejsci a 1 fenečka. Všichni jsou sobolí s bílými znaky. 
Na první fotečky štěňátek se můžete podívat zde!
08/04/2006   
Těšíme se na miminka!
O víkendu jsme zůstali tentokrát doma a trochu jsme se věnovali zahradnickým pracím ... v mém podaní to bylo vytvořit si alpské sanatorium .... pěkně na křeslo, přikrýt nohy dekou a ještě aspoň jedním psem. Tím ochotným byla Anynka. Ostatní, včetně naší Utky hlídali u vrátek (a ostatně i Any, která se vždycky odrazila a dlouhým plavným obloukem byla u branky). 
Utka se tváří těhotně, ale na rozdíl od naší kámošky Ashar si bude muset ještě na miminka chvíli počkat.
A takhle vypadá naše sluníčko U-ti  2 týdny před příchodem štěňátek
04/04/2006  
Krakeni na návštěvě Duben, ještě tam budem!
Kde? No přeci za kamny ..... Autor pranostiky nás ale neznal, protože jakmile vysvitlo první jarní slunko, chytla nás toulavá. A tak jsme se domluvili s Holanovými, že se přijdeme podívat na jejich těhulku Ašinu. Utku jsme nechali doma a vyrazili jsme jen s Danym a Nandou.
Dopoledne jsme strávili v Mladé Boleslavi na krajské výstavě ... ne, že bychom se vystavovali, byli jsme se jen mrknout. Po výstavě jsme vyrazili k Holanům na kávu. Zatímco naši psíci dováděli na zahradě, dvounohá smečka doplněná ještě Magdou Šrůtovou, která vystavovala Jacka, tlachala u kávičky. A protože na výstavě to bylo nůďo, i psiska si pobyt na zahradě užívala. Asharka se s ohledem na svůj pokročilý stav "těhotenství;" honičky nezůčastnila a Aj´linka s ní držela basu a sledovala to z povzdálí.
Výlet byl moooc příjemný a teď už netrpělivě očekáváme štěňátka u nás i u našich přátel a těšíme se na to, čím nás naše holky překvapí. Držte nám palečky!
22/03/2006 
Víkend 18-19/3/2006
O víkendu jsme se vydali na návštěvu k naší kamarádce Míše Piňosové do Brna. A jako obvykle jsme se domluvili na fotografování našich mazánků. Na nejnovější fotky mrkněte:
U-ti ... Any ... Thami ... Alma
V neděli jsme se pak zúčastnili CAC výstavy a Špeciáně výstavy teriérov slovenského klubu v Nitře. Thami získal tituly: V1, CAC a V1, CC, Danubius víťaz, Any: V1, CC, Danubius víťaz, BOB a Utka V1, CAC.
Více si o našem cestovním víkendu můžete přečíst zde
14/03/2006  
AmCH, CanCH Malishar's Si-mo la Dscho Utra (ROM)

8/1/1989 -  12/3/2006

Chov.: Ronald & Margaret Pankiewicz, Maj.:   Anette Ohman & Margaret Pankiewicz

Dostali jsme velmi smutnou zprávu, že v neděli zemřel ve věku 17 let Utčín dědeček Si-Mo. Tento výjimečný tibeťák znamenal mnoho nejen ve světě výstav a chovu, ale hlavně pro svoji rodinu. Jsem velmi hrdá, že mám možnost mít jeho vnučku, protože i ona je stejně výjimečná jako byl Si-Mo. Zachoval si svůj temperament, hrdost a vitalitu ho vysokého věku a měl nádherný, dlouhý život u Anette a Thoma Ohmanových.

Drahý Si-Mo, neříkám sbohem, ale nashledanou, protože věřím, že najdeš cestu zpátky!

08/03/2006
Březen, za kamna vlezem!
Taky vám už ta zima připadá děsně dlouhá? Nám tedy ano. Chybí nám sluníčko!!!!
Takže pro tuto chvíli pár nových fotografií ... doufejme, ze ty se sněhem budou opravdu poslední :o))
Minulý týden Uti a její syn Thami a Danyho dcera Almička absolvovali oční vyšetření a mají oči prosté dědičných očních onemocnění. B´Thami Lamleh Legs-Smon má za sebou už i vyšetření HD s výsledkem A/A. 
22/02/2006  

TIBETAN TERRIER dárkové předměty

Přidala jsem další keramické výrobky pro vaše potěšení. Stránku s dárkovými předměty jsem přesunula na adresu: http://sweb.cz/tt.shop

31/01/2006  

 Heinrich Harrer (6.7.1912 - 7.1.2006)

Tentokrát z jiného "soudku". Na začátku roku 2006 zemřel významný horolezec, cestovatel a spisovatel Heinrich Harrer. Určitě jeho příběh přátelství se 14. dalajlámou znáte  z jeho knihy, podle které byl natočen i film s Bradem Pittem v hlavní roli "Sedm let v Tibetu"

Něco málo o Heinrichu Harrerovi najdete zde

16/01/2006  

Aktualizována FOTOGALERIE všech našich miláčků, přidány fotografie z roku 2005. 

07/01/2006   

Vánoční a silvestrovská galerie

         
 Thami  Thami  Vánoce v Nepomuku   naše trio   Utka
         
"rodinka"  Thami  Thami    Any  Dany 
Uti, Thami, Alma Alma Artuš a Thami Zima v Nepomuku Thami

      * * * * * 

Jaký byl u nás rok 2005:
Minulý rok byl pro nás velmi příjemný, ale i úspěšný. Na začátku roku se naše štěně Thamík odstěhoval ke skvělým lidem, kteří jsou našimi přáteli, Buckům do Nepomuku. Roste z něj pěkný kluk. Začal také již svou výstavní kariéru a pyšní se titulem Junioršampion ČR. Shalu se odstěhovala k Anette a Tomovi do USA (Dscho Utra) a jsem na ní moc pyšná. 
Anynka byla tento rok výstavně velmi aktivní a úspěšná. Získala titul Šampion Polska a splnila podmínky pro udělení titulu Klubový šampion TTC (prozatím ho nemáme potvrzený). Snad se nám v letošním roce podaří splnit podmínky pro udělení slovenského šampiona. 
Dany oslavil 10. narozeniny a na výstavách se vyskytoval jen sporadicky, aby splnil podmínky pro titul Český veterán šampion. Jinak dělá společnost našemu Kubíkovi, kterému bylo v srpnu 14 let. Oba jsou v pohodě.
Utka se flákala celý rok. Pro plánovaná štěňátka jsem na ní zapomněla a na výstavy jí nehlásila. Ale o to je spokojenější :o))) Na jaře 2006 se rozjedeme za ženichem a štěňata snad budou :o)))
    

Zúčastnila jsem se kongresu tibetských teriérů a dalších doprovodných výstav: 

Nabízím videozáznam z nejvýznamnější výstavní akce letošního roku  Tibetan Terrier Specialty v Oer-Erkenschwicku, konané při Tibetan Terrier World Congres. Video je na DVD, u každého psa najdete titulek s údaji z katalogu (rodiče, chovatel, majitel) a u psů v pořadí pak jména. Máte jedinečnou příležitost vidět skutečně reprezentativní zástupce chovu nejen evropského, ale i amerického. 

Cena DVD 200,- Kč. Stačí zavolat: 602 418 027, nebo poslat e-mail: legs_smon@centrum.cz.    
  
Video z výstav 2005 na DVD
Máte-li zájem o video ze 4 výstav v ČR a SR z roku 2005, můžete si o ně napsat.
Cena DVD 50,- Kč + poštovné
Délka videa: CACIB Bratislava (21/8/2005) - 22 min., CACIB Ml. Boleslav (4/9/2005) - 24 min., CAC Brno (24/9/2005) - 18 min., Kl. výstava teriérů + CACIB Nitra (6/11/2005) - 44 min.

Archiv

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013