Novinky  2007

Advetní kalendář
    

Nové číslo 

Občasníku č. 4/2007

26/12/2007
Bobiny na horách
Druhý svátek vánoční jsme se opět po obědě (objednala jsem si škubánky s tvarohem, protože masa tolik nemusím) vypravily s holkama opět do kopců. V Litvínově je špína a jen o cca 400 m výš bylo nádherně slunečno, snížek pořád bílý. Holky se pořádně vyběhaly (hlavně Any a Yusha ... i když Any by mohla běhat ještě o hodinu déle, ale chyběl jí ten správný parťák :o))) Fotek je tentokrát hodně a nechce se mi je třídit, tak je máte všechny na Rajčeti v galerii.

A ještě malé video ... i když z foťáku to není ono jako z kamery, to mám raději, i se mi lépe zpracovává. 

       
24/12/2007
Vánoční fotogalerie

Náš Dany spáchal dnes svou životní loupež, když jsme ho zavřeli do jídelny z důvodu, že otravoval Yushu, která nám pod stromeček začala hárat. Protože byl naštvaný, jeho disciplína vzala za své a on vyžral tác s cukrovím (naštěstí to byly jen zbytky :o))) Jako další stupeň protestu si vylezl na jídelní stůl a sedl doprostřed. Nevím, koho víc vytrestal, protože pak se bál slézt dolů a my ho museli sundat. Je to náš hrdina a myslivna :o)))

Odpoledne jsme vyjeli do hor nad Litvínov. Chvíli se zdálo, že bude super, ale pak jsme vjeli do lehké mlhy, takže nejsou fotky. Vycházka ale byla pěkná, protože všude ležel krásný bílý sníh, který Dany využil k řádnému válení. Všichni se vylítali a sníh se ani nelepil, tak jsme nejeli domů s nohama v gypsu :o))) Ovšem terén připomínal Václavák plný běžkařů a turistů .. pak že se všichni povalují doma u telky :o)))

Večer dostali naši plyšáci nové plyšové hračky. Ponechaly je klidnými. Větší úspěch zaznamenaly botičky z bůvolí kůže. To se všichni "uklidili" na rozbalený vánoční papír a žvýkali a nestrkali své zvědavé nosy do našich dárků. 

   
09/12/2007
Náš milovaný Dany slaví 12. narozeniny  (08/12/2007)

Náš nejmilejší Dany oslavil v sobotu své 12. narozeniny. Těší se dobrému zdraví a skvělé náladě. Pomalu, ale jistě vzal na milost i naši nejmladší Yushu, které bude ve středu již 8 měsíců (podívejte se na její nové fotky). Oslavu si s Danym užily nejen holky, ale i Kubík, kterého v poslední době čím dál častěji zrazují jeho nemocné nožky. Ale pořád jsou s Danečkem velcí kamarádi.

Milý Dany, přejeme ti všechno nejlepší, hodně zdraví a pohody do dalších let!

Dany dostal nejen věcné dary a dort, ale také musel být v tento slavný den zvěčněn. Jak si to užil se můžete podívat i vy :o)))

Minulou neděli (2/12/2007) jsme s Any zakončily letošní výstavní sezónu CAC výstavou v Annabergu - Buchholz. Posuzoval slovinský  rozhodčí Miroslav Zidar. Anynka je moje výstavní hvězda, proto mě dostala svým naprosto šíleným amokem, když jí chtěl pan rozhodčí prohmatat. Měl s námi neuvěřitelnou trpělivost a přes mé očekávání nám dal V2, res. CAC ve třídě šampionů. Pokud jsou mé informace správné, Any tímto výsledkem získala poslední potřebný titul na získání Německého šampiona (VDH) jako první český odchov českého majitele.
       
28/11/2007
"B" vrh slaví 3. narozeniny  (26/11/2007)
Tibeťáci z našeho druhého vrhu Thami a Shalu oslavili již své třetí narozeniny! Přejem jim i jejich rodinám všechno nejlepší, hodně štěstí a pohody.
Z Thamiho vyrostl opravdu krásný pes, který stále ještě dozrává. Je šampionem 4 zemí, junioršampion ČR, klubový šampion a již má na svém kontě 2 x CACIB. Letos na jaře se stal otcem krásných štěňat v Německu a doufáme, že to nebyla jeho poslední štěňata, protože ta první byla opravdu pěkná. Žije spokojeně u našich přátel Buckových v Nepomuku a je paniččin velký mazánek.
Shalu dělá velkou radost Anette a Tomovi Ohman v chov. stanici v USA. Anette letos plánuje její první vrh. Na Shalunčina štěňátka se i my těšíme.  Také již získala první body na amerického šampiona.

B´Shalu Lamleh Legs-Smon

Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon

    
MVP Praha  (18/11/2007)
Předposlední víkend v listopadu jsme se zúčastnili poslední české mezinárodní výstavy v Praze. Posuzovala rozhodčí Mgr. Božena Ovesná. Těšili jsme se hlavně na setkání s kamarády, známými a hlavně jsme se sešli cela naše výstavní "rodina".  Kami s paničkou Ivetou za přispění páníka Milana získal v mezitřídě V1, CAC. Thami s Jarkou ve třídě šampionů V2, res. CAC (konkurecne 4 šampionů). Oběma moc gratulujeme a těšíme se z jejich úspěchu a krásných posudků. Yusha byla poprvé ve třídě dorostu VN1. Any se umístila ve třídě šampionů na druhém místě se známkou výborná. Podmínky pro focení nebyly dobré, protože k naší radosti byl kruh velký. Ani počasí nám nepřálo, abychom udělali fotky venku, Ale setkání bylo velmi příjemné a zakončení výstavní sezóny super! Za fotky z kruhu děkuji M. Adámekovi a za fotku Yushy M. Čermákovi.

JCh. Cambu Lamleh Legs-Smon "Kami"

Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon "Thami"

D´Yusha Lamleh Legs-Smon "Yusha"

    
12/11/2007
Druhý sníh v Nepomuku  (11/11/2007)
Děkuji Jarce, Jirkovi, Thamíkovi a jeho smečce za gratulaci k narozeninám, zejména pak fotky ze sněhových radovánek. U nás jsme si sněhu moc neužili, i když Martin letos překvapil a na bílém koni dosvištěl :o)))
      
07/11/2007
Mácháč a Sloup v Čechách  (10/2007)

   

V uplynulých dnech jsme to měli náročné. Naplánované stavební úpravy v bytě a choroba nás "vyhnaly" z bytu a tak jsme se přestěhovali k našim. A tam jsem neměla k dispozici počítač. A tak jsem se až teď dostala k tomu, abych zpracovala fotky z našeho pracovního výletu. Nejprve jsme se vydali z Doks do Starých Splavů. Zde mě čekalo velké překvapení v podobě plotu a zákazu vodění psů k vodě. To mě dostatečně otrávilo a tak jsem se pro zlepšení nálady rozhodla holkám ukázat Sloup v Čechách. Ani jedna tak ještě nebyla, i když je to jedno z mých nejoblíbenějších míst. Většinou jsme zde pobývali s Danečkem.
Jak jsme si to užili se můžete podívat zde
      
28/10/2007
Výlet do Splitu  (20-21/10/2007)

   

Vydala jsem se s Utkou a Any na výlet do Splitu spojit příjemné s užitečným ... v sobotu výlet a ohřát se na sluníčku a v neděli výstava.
I když podmínky pro předvedení chlupatých psů nebylo ve větru příliš ideální podařilo se Andě přesvědčit italského rozhodčího o svých kvalitách a získala V1, CAC, CACIB, BOB
Touto výstavou Any získala poslední CACIB ze třetí země a splnila podmínky pro získání titulu INTERŠAMPION

 

A jako vždy jsem nafotila spoustu fotek. Tak pokud vás zajímá více informací o naší výpravě a fotečky, koukněte zde
   
04/10/2007
Prodloužený víkend (28-30/09/2007)
V sobotu jsme se zúčastnily s Yushou a Any speciální výstavy slovenského Klubu tibetských plemen. Rozhodčí Miroslav Redlicki (PL). Yusha ve třídě štěňat VN, Any ve třídě šampionů V1, CAC a splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský grand šampion.
V sobotu a v neděli jsme navštívili přátele v chov. stanici Schambala v Prostějově.
Více povídání a fotky zde
foto: Milan Adámek
   
21/09/2007
Podzimní procházka  (16/9/2007)
Tak a konečně slíbené fotky Yushinky v 5 měsících a další fotografie z nedělní procházky minulý víkend. 
   
16/09/2007
Mezinárodní a národní výstava Leipzig  (8-9/9/2007)
Minulý víkend jsme si opět udělali dvoudenní výstavní víkend spojený s návštěvou přátel. Tentokrát jsme se vydali na sever od nás do Leipzig. V sobotu se konala mezinárodní výstava a v neděli výstava národní. Sebou jsem měla všechny holky, ale vystavovala se jen Any. V sobotu pouzovala rozhodčí Pamela Runderkamp (NL) a v neděli německá rozhodčí a chovatelka lhasa apso Karin Acker (D). Any po oba dny byla ve třídě šampionů V1, CAC (VDH) a v neděli k tomu přidala CAC (KTR) a titul Nejlepší fena. Oběma rozhodčím se moc líbila a já děkuji za jejich ocenění.

V sobotu si nás na výstavě vyzvedli naši němečtí přátele Bianka a Mario. Jsou to úžasní lidé a i jejich tibeťáci jsou super. Nejprve jsme se seznámili s jejich smečkou. Pro Yushu (i pro mě :o))) měli připravené překvapení ... dvanáctitýdenní černou hvězdu Devi z Finska. Malá lamležka se Yushe moc líbila. K jejich smůle bylo špatné počasí a tak mohly své hrátky provozovat jen doma. My jsme si dali kávičku a pak se vydali na malou okružní jízdu do Halle a pak na výbornou německou véču. A už byl čas na návrat a opět další hrátky našich malých. S Biankou jsme v naší německo-anglické konverzaci setrvaly téměř do půlnoci, kdy už mi padala víka :o))) 

V návalu událostí jsme zapomněli s naší Utkou oslavit její již sedmé narozeniny!!!! Jestli ono to nebude tím, že je to pořád naše malé, hravé a veselé štěňátko :o)) Takže Utinko naše milovaná, přejeme ti všechno nejlepší a určitě ti to vynahradíme! 

Yushince už je pět měsíců, je z ní velká holka a v Německu se také moc líbila. Temperament má po své mamince, ale umí být i hodná. Ale když trhá chlupy z hlavy Andě nebo Utce, poslala bych jí někam šupem, protože ty dvě velké si to nechají líbit. Dany už se taky občas zapomene a nevrčí na ní :o))) A také slíbené fotky z atelier zde. A více fotek Yushinky z 5 měsíců později.

   
20/08/2007
Mezinárodní výstava Bratislava  (18-19/8/2007)

Minulý víkend jsme se vydali na dvoudenní MVP do Bratislavy. Yusha měla svou výstavní premiéru ve třídě štěňat a vedla si moc dobře. Po oba dny dostala od rozhodčích pana Otakara Vondrouše (CZ) i Štefana Šinko (SLO) velmi nadějnou. Byla jsem mile překvapená, jak jí to šlo. 
Any byla neméně úspěšná. V třídě šampionů dostala po oba dny V1, CAC a v sobotu CACIB, s kterým získala také kvalifikaci na prestižní anglickou výstavu Crufts
Na zpáteční cestě jsme se stavili v Brně u Michaly pořídit fotky. Ty přidám časem.

D´Yusha Lamleh Legs-Smon (4 měsíce)

A´Naya Lamleh Legs-Smon "Any" (4 roky)

Náš Kubík oslavil 6/8/2007 své již 16. narozeniny. Dostal od nás mlsky a růžový jahodový dort :o) Oslavil je s Danym a Yushou, protože holky měly hárací období. Ale určitě mu to vynahradí teď, když už jsou zase přes den pohromadě. Yusha ho zahrnuje ohromnou láskou denně, hubičkuje ho a občas mu samou láskou skočí na hlavu. Spí spolu v pelíšku. Kubík má štěňata moc rád, Yushu nejvíc ze všech. Přejeme Kubovi hodně zdraví!

   
25/07/2007
Národní výstava Mladá Boleslav  (22/07/2007)

V neděli jsme vyrazily s Utkou a Any podpořit Kamíka na národku do Mladé Boleslavi. Jako vždy byl vzorně připravený a i když česání ve větru bylo trochu náročnější, Milan to zvládl a Iveta Kamíka  vzorně předvedla již v "dospělé" třídě (mezitřídě). A hned napoprvé se jim podařilo  získat V1, CAC.

A již má také potvrzený titul Český junioršampion. Velká gratulace!

Yusha je naše malé sluníčko. Je velmi temperamentní, ale přeci jen o něco klidnější jak byla Any a Shalunka.  Dnes jsme se na veterině potěšili s dalším štěnětem naší paní asistentky - fenkou čínského chocholatého psíka ... a samozřejmě jsem musela spolu ty naše dvě malé holky nafotit. Taky jsem přidala fotky a video Yushy ve   3 měsících.
     
15/07/2007

Dovolená 

Minulé dva týdny jsme si užívali dovolenou samozřejmě s našimi chluopáči. Trochu jsme cestovali, navštívili dvě výstavy, ale hlavně jsme odpočívali. Více zde.

Naše štěně Yusha zůstává stále u nás. Zvědavce "kam s ní?" můžeme informovat, že pokud nezůstane s naší smečkou, poputuje k chovatelům do Německa :o)

Fotky Yushy v 11-12 týdnech zde 

Ve čtvrtek Yusha slavila první čtvrtletí u nás :o))) Má se skvěle, koupe se na zahradě v lavorku po vzoru své matinky a nic jí nechybí! Videoklip a fotky brzy. 

   
22/06/2007
Klubová výstava Soběslav  (16/6/2007)
Letos se klubovka v rámci výstavy tibetských plemen přesunula do areálu ČSCH v Soběslavi. Počasí bylo skvělé a tak se nám venku líbilo podstaně víc jak na zimním stadionu. Posuzovala rozhočí paní Jarmila Podzemská. My jsme vyrazili s Danym do třídy veteránů, kde získal V1, Nejlepší veterán.  Jarka s Thamíkem se ve třídě šampionů potkala s konkurentem Aranem, který je o 4 roky starší, takže výsledek V2, res. CAC jsme čekali, i když paní rozhodčí se Thami moc líbí. Kamík s Ivetou ve třídě mladých získali V1, CAJC, Klubový vítěz mladých. Jarce i Čermákům gratulujeme! Povídání o odpoledním programu na cvičáku připravujeme.

Ch. Antao Smon-Lam Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon Cambu  Lamleh Legs-Smon
Any slavila 4. narozeniny (9/6/2007)
Upekli jsme jí jahodový dortík a dostala plyšového medvěda. Medvěda jsem měla připraveného na stole, zabaleného do sáčku. Chvíli jsem lítala okolo štěněte a koukám, Any leží na gauči, plyšák vybalený a umístěný pod její tlamou ... pochopila, že je její a sama si ho nadělila :o))) Naše Any je totiž specialista přes plyšové medvědy, které miluje. A pokud byste chtěli vědět, kde má Yusha hračky, spolehlivě je najdete v mé posteli, ať je to medvěd nebo pes. 

Oslavu si psíci užili, taky dostali kousek dortu. Utka ovšem z ničeho nic začala od misky s dortíkem odskakovat jak na pérkách. Chvíli trvalo než mi došlo, že jahoda v misce ji napadla :o)))) Nakonec se "pochlapila" a jahodu zlikvidovala beze zbytku!!!

Fotky, jak Any rostla zde

Yusha už je velká holka, dnes jí bylo 10 týdnů ... nové fotky časem, teď ještě z 8 týdnů. Je to moc spokojené štěně. Rádo si hraje .... trhá Utku i Andu, provokuje Danyho, nechá se mordovat a nejlepší hračky najdete u nás v koupelně. Štětka na WC uprostřed nadrobno natrhaného papíru uprostřed obýváku paničku zaručeně potěší. Objevila toaletu a moc se do ní chtěla podívat .... no vždyť tam panička pořád něco hází. Vana jí také fascinuje. Myslím, že jde plně ve stopách Utky, z které se opět stalo rozverné štěně a vyvádí lumpárny s malou. Už i Any se to zdá moc ... no ona jiná nebyla :o))))

   
3/06/2007
Nepomuk + Weiden  (26/5/2007)
V pátek 25/5 jsme se vydaly s Any k Buckům. Prahu jsme zvládly bez zácpy, ale hned vzápětí jsme u Řitky vlítly do průtrže mračem s kroupama. V Nepomuku bylo krásně jako vždy. Dali jsme si kávičku a večeři. 

Buckovi mají hooodně zvířatek - kromě 5 psů, kocoura, korelu, morče a křečka. Ale my jsme si mysleli, že i tak toho mají málo, a jeden přírůstek do zahrady jsme dovezli. Původně jsem si myslela, že nás s takovým úžasným darem rovnou vyrazí, ale Buckovi zachovali klid. Ostatně tahle koza jim zahradu nezplundruje :o))

V sobotu ráno při snídani nám Andulka sdělila, že přeci jen živé přírůstky mají, a to malinké křečky syrské. Křečíková porodila 7 mláďat dva dny po příchodu do Nepomuku ....

To máme ale prima parťáka ... cha, cha .... Artuš nevěřil vlastním očím, když ho viděl :o)))
V sobotu před polednem jsme vyrazili na návštěvu Thamíkovo štěňat do Weidenu. Vybaveni mapou a řadou plánků jsme zahájili cestu objížďkou před Plzní. Pak už jsme svištěli po dálnici, až jsme přesvištěli správnou odbočku. Tak na dalším sjezdu otočka a zpátky. Plánek ve Weidenu nějak nefungoval,  sjeli jsme k pumpě a dozvěděli jsme se, že jsme dobře, pořád rovně a za pekařem doprava. No to už byla hračka :o))))

Thamíkovo štěňata měla právě 7 týdnů a jsou úžasná. Dorazili jsme v době, kdy byla po jídle a znavená vedrem. Chvíli jsme si s nimi pohráli a pak upadli do stínu keřů. Anynka ujako správná návštěva vyžrala zbytek granulí v misce ... ostuda! Karin má naštěstí také psy a ví, jak to funguje. Pak došlo i na kávičku a koláč a povídání o všem možném, hlavně o štěňatech a psech. Po třech hodinách byl čas na rozloučení. A hurá do Nepomuku a my s Any ještě večer domů. Fotky zde
A konečně pár nových fotek naší malé Yushy  zde

Thami, Any, Chimmo, Heidi, Dondup (polobratr naší Yushy :o)

      
21/05/2007

MVP Litoměřice (20/05/2007)

V sobotu dorazily na návštěvu Hanka s Jitkou, aby omrkly náš malý poklad Yushu. Hanka odpoledne odjela na chatu a Jitka s Byemkou a Benny zůstávaly. Vyrážely jsme společně v neděli na výstavu do Litoměřic. Dojezd na výstavu byl lehce problematický, ale nakonec jsme se dostaly na místo a zjistily, že v kruhu není ani kouštínek koberce. Tak jsme s Jitkou musely vyrazit trénovat, abychom zvolily to správné tempo a holkám to nekazily :o)

Byema s Jíťou se vystavovala ve třídě mladých a opravdu jim to šlo. Já s Any ve třídě šampionů "chytla" V1, CAC a Any velkou chválu paní rozhodčí Mgr. Boženy Ovesné, že je to velmi pěkná fena, správné výšky s krásným pohybem. No, je to prostě naše Anda :o)))

Po výstavě jsme odvezly Jitku s holkama domů a vyrazily jsme na zahradu, kde byl zbytek naší smečky. Yusha (naší jí říkají Uša) roste jako z vody a stává se z ní pěkný rarach. Našemu osvědčenému pečovateli Kubíkovi ohlodává končetiny a žužlá uši. Ještě když ho hubičkuje to jde, ale jeho trpělivost dojde v momentě, kdy se mu chystá "prohlížet" zuby :o))) Nové fotky zde.

Thamího první štěňata v Německu mají už 6 týdnů. Všichni rostou do krásy a my se na ně moc těšíme. Na nové fotky se můžete podívat zde

V kruhu .... Medaile mi sluší ... ... uff, ta je těžká!! S paničkou
   
15/05/2007
Doplnila jsem videoklipy z Májového výšlapu TT  První den (7/5/2007) a   Druhý den (8/5/2007)
Naše štěňule Yusha je už měsíc stará. Už byla na krátké "vycházce" na zahradě. Moc se jí tam líbilo, nic jí nepřekvapilo ani nerozházelo a hlavně náš Kuba byl nadšený, že jí může hlídat :o))) Nové fotografie a videoklip
      
10/05/2007
Májový výšlap TT
7-8/5/2007, Petrov - Chlomek
O státní svátek jsme se sešli s přáteli u Stejskalů nedaleko Prahy, abychom protáhli nohy a tlapky při velmi příjemném výšlapu v okolí řeky Sázavy. Bylo to víc než prima. Víc najdete zde
Z Yushi nám mezitím roste gaučový povaleč podporovaný matkou Uti :o)
   
06/05/2007

 ... a opět naše mimina!

V pátek jsem se začala těšit na Kamíka s páníčky a sobotní návštěvu u Korinky. Když jsem jela z práce a chystala se uklízet, netušila jsem, že Korču uvidím už v pátek. Navečer začal hořet sousední dům u našich. Naštěstí byli v té době se psy na zahradě a přijeli až když hasiči zasahovali. Mamka musela zůstat, ale otce s psiskama jsem dovezla ke Kujanům s Korinkou (mé druhé patro je problém). Tady naši s Kubou strávili i noc, protože hasiči měli plné ruce práce až do rána ... děkuji za takové hodné lidi!
V sobotu jsme si návštěvu užili, Kora s Kamíkem se honili po zahradě jak šílení snad hodinu. Fotky zde
A co dělá naše malá? Koukněte!
   
30/04/2007
A´Naya B´Thami Cambu D´Yusha
Víkend s našimi potomky!
V sobotu ráno jsme naší malou Yushu s Utkou dovezli "do jeslí" k našim, protože jsme se vydaly s Any na cesty. V pátek začala otevírat očka a v sobotu ráno už na nás "koukala". Její nové fotky po našem návratu v 18 dnech najdete zde
Sobotu jsme strávili v příjemné společnosti Buckových v Nepomuku. Anda a Thamík jsou foceni v Jarčině úžasné skalce.
V neděli jsme pak společně vyrazili do Prahy na MVP (rozhodčí Miroslaw Redlicki, PL). Zde jsme se potkali s Kamíkem (Cambu) a jeho páníky Ivetou a Milanem. Kamík byl jako vždy vzorně připravený a skvělá péče a trénink byl korunován V1, CAJC. Thamínek tentokrát zastávkoval a jeho předvedení nebylo ideální. Anda získala ve třídě šampionů V1, CAC, res. CACIB.
      
22/04/2007
Gratulujeme!!!
Thami (Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon) se dnes na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích (rozhodčí Jarmila Podzemská, CR) vystavoval ve třídě šampioů. Kromě velmi krásného posudku a chvály paní rozhodčí získal V2, res. CAC, res. CACIB a splnil podínky pro získání titulu Český šampion. Zároveň "podědil" CACIB po pejskovi,který již Interšampionem je. Thami je šampionem tří zemí a Klubovým šampionem TTC.
Jarce a Thamíkovi posíláme obrovskou gratulacvi a děkujeme za bezvadnou prezentaci našeho chovu!!!
Thamího první štěňata v Německu mají 2 týdny. Jak jsou roztomilý, když už otevírají očička a pomalu začínají vypadat jako opravdoví pejsci se můžete podivat zde
   
19/04/2007
   
14/04/2007
Myslíte si, že dvoudenní štěňátko je nudné? Možná s ním není ještě legrace, že by se člověk za břicho popadal, ale je moc krásný zážitek vidět, jak se den ode dne mění. A že je na co koukat se můžete přesvedčit na krátkém videu.

Doplňujeme naši účast na agility tréninku v Lounech o video naší Any (ne v akci ... za prvé by nebylo co točit a za druhé jsme neměli dalšího kameramana). Na video Byemky se můžete podívat na jejích stránkách. Thamíkovo štěňátka s Heidi mají už 1 týden.

   
13/04/2007
Uti je mamina!

Tak jsme se konečně včera i my dočkali. Utce se narodila krásná černá holčička. Obě holky jsou v pořádku. Malá se má velmi čile k světu. Noc jsme absolvovaly docela v klidu, k ránu mi Utka začala nosit sebe i se štěnětem do postele :o)) Ještě dnes jsem si vzala dovču, aby byla v klidu a kdyby něco potřebovala ... jako misku se žrádlem do pelíšku, vyvlíknout vyčurat apod. 
S kmotřičkou Bárou jsme  včera malé vybraly jméno D´ Yusha. Takže má u tebe Barčo malá kostičku a nějakou věštbu do vínku :o)))
Další fotografie
    
11/04/2007
Any a agility

V neděli jsme Utku s Danym předali na hlídání "do školky" k našim a udělaly jsme si s Andou výlet za Jitkou, Byemkou a Bennynkou do Loun. Na třetí pokus (již dvakrát z toho sešlo) se nám to zadařilo a tak jsme úspěšně dorazily na cvičák. Trénink začátečníků již byl v plném proudu. Přítomní pejsci už toho ale přeci jen uměli o moc víc jak Nany. Přesněji řečeno, my neuměly nic :o))) Any bojkotuje veškeré mé snahy a sebemenší plůtek na povel Hop podleze. Tak jsem byla zvědavá, jak jí bude motivovat prostředí. Nejprve jsme se musely řádně přivítat s Byemkou, což v jejím podání znamená dát pozor, aby mě samou radostí nepřeskočila (Any přeskakovala normálně :o))
Poté jsme začaly trénovat tunel, Zdálo se, že nám půjde. Pak jsem zkusila sama překážku a Any jí skákala s přehledem, ani jednou ji nepodlezla :o) Lávka byla super poté, co jí Jíťa přestala jistit. Pak už byl čas toho nechat, protože i v tréninku platí méně je více. Kvákající motivační žábu jsme zahodili, pamlsky jsou přeci jen atraktivnější :o))
Nakonec jsem udělala pro Jíťu video Byemky a Bennynky v tréninku. Na oplátku mi Jitka nafotila pár obrázků ... to byla asi největší fuška. A pak už jen vypustit holky, které se prohnaly po cvičáku, kde už nikdo nebyl, my ještě lehce potlachaly a hurá domů!!!! A jak se nám fotky povedly a jak je naše Any túze šikovná se můžete podívat zde
   
08/04/2007
Uti je babičkou
Ne, nepopletla jsem to ... je to tak. Thami (Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon) nám udělal obrovskou radost!!!
Stal se taťkou pěti krásných štěňátek v Německu v chov. stanici Karin & Christiny Lemberger. Narodili se 2 pejsci a 3 fenky. Maminkou štěňat je velmi pěkná a milá fenka Heidi von Herzberg. Heidi je z německého chovu, ve svém rodokmenu má také velmi kvalitní tibeťáky z linie amerických lamleh. Když Karin a Christina hledaly pro Heidi vhodného ženicha, zaujal je nejen Thamíkům rodokmen, ale hlavně on sám. Zamilovaly se do něj na první pohled. I když se pak ještě byly podívat na jiné, v Německu používané krycí psíky, Thami se stal jejich vyvoleným. Těším se na to, jak se budou štěňata vyvíjet a jestli se splní můj předpoklad typově vyrovnaného vrhu. Více informací
   
01/04/2007
Aprííííl!!!!
Vyvedl vás dnes někdo aprílem?? Nás ne. Ani počasí se nechovalo aprílově, bylo krásně, a tak jsme se vydali relaxovat na zahradu. Holky byly učesány a vyfoceny i v postoji ... obě se chovaly vzorně. Danyho čeká nejprve vana, pak kartáč. 

Utinka si užívá čekání na miminka hlídáním, žebráním a chováním. Vypadá jak totálně hladový pes .... Bříško už nás tuhle lehce nakoplo, Utka ale není příliš trpělivá na další "zkoumání miminek" :o))))

Další "zahradní" fotky zde
   
27/03/2007
Hurá, jaro je tu!
Taky vás sluníčko příjemně nabíjí energií? Nás ano. Abychom si jí zase odčerpali, vzala jsem si do hlavy, že s Any vyrazíme do Berlína ... na výstavu, jak jinak :o)))
A kdy jindy, než když se mění čas a spí se o hodinu méně. Takže vstávat a cvičit (no!!!) ve 3,00 hod. nového času, kafíčko a hurá směr Berlín. Nová dálnice na Drážďany je super zkrácení, ovšem to bych nebyla já, kdybych si tu úsporu nevybrala blouděním. Nakonec jsme úspěšně dorazily, umístily se ke kruhu, já vytáhla katalog a ejhle, hlášená byla i moje korespondenční kamarádka Daniela (nějak jsme si to zapomněly napsat :o) Obě jsme měly ze shledání radost. Nany byla hlášená v třídě šampionů ještě s jednou fenkou. Rozhodčí Walter Holtorf (D) posuzoval precizně a nešetřil ani velmi dobrými. Naše vítězství ve třídě a CAC mi přineslo velkou radost. Třídu otevřenou vyhrála Daniela se svojí fenkou Tansangri Lharima Shan Changbai. Společně jsme se „utkaly“ o CACIB, který připadl německým kamarádkám, ale my jsme přivezly do Čech alespoň res. CACIB :o))

Foto: fam. Liedtke

Jara si užívá i Kamík s páníčky. Minulý víkend provedl Ivetě a Milanovi co mě kdysi Dany ... hupnul do zeleného a smrdutého jezírka :o))) Na rozdíl od nás měli ovšem výhodu domácího prostředí ... ne jako my, když jsme byli na výletě v horách a ještě cizím autem :o) Za odměnu byl Kami vykoupán, načesán a vyfocen (co mi však nesdělili, jestli u toho Kamíkovi také spílali jako já tehdy Danymu :o) ... fotky  na jejich stránce. Další dny se pak panička pustila do focení při trénování výstavního postoje ... a mimo jiné nám pak poslala několik úžasných fotografií. Děkujeme!!!!

Naše nastávající mamina
Utka trávila víkend s Danym a Kubíkem u našich a evidentně se jí zle nedařilo. Horší to pak bylo na počátku týdne, kdy jsem se rozhodla, že jí učešu .... miminkům se to prý nelíbí, říkala Utka .... a nebo že by si vymýšlela ???
    
17/03/2007

Jedeme na výlet (11/03/2007)

Na minulou neděli hlásili pěkné počasí a byla by věčná škoda sedět doma a nevyrazit na výlet. Tak jsem si jeden naplánovali. Domluvily jsme se s kamarádkou Šárkou z Prahy, která ihned souhlasila. Cílem naší cesty byl hrad Helfenburk nedaleko Úštěka.

V neděli po poledni jsme se sešli v Úštěku a vyrazili jsme. Tentokrát jsme nebloudili ani neskončili v lese, jako s Holanovými na podzim 2005. Počasí bylo opravdu úžasné, sluníčko se snažilo nám dělat radost. Cesta byla ještě mírně blátivá, tak jsme to vzali po poli. Za chvíli už se před námi mezi stromy začal objevovat hrad. Počasí vylákalo nejen nás, ale i spoustu jiných lidí i s pejsky. Dany, Nanda i tibetská kámoška lhasina Mušle si hradu užívali a my taky. Utka jako správná nastávající mamina bránila pozice na zahrádce :o)
A že se jedná o místo moc pěkné a že se nám líbilo se můžete podívat na fotky. Za některé děkuji Šárce a jejím dcerám Verče a Míše.
    
11/03/2007

Náš život s tibeťáky (08/03/2007)

Minulý čtvrtek to bylo jedenáct let, co jsem si domů dovezla k MDŽ své první chlupaté štěstí Danyho (Ch. Antao Smon-Lam) od Lucky Dvořákové z Mostu. A to jsem ani netušila, jaké má v rodokmenu úžasné rodiče a prarodiče, pro mě to byl můj první vytoužený pejsek.
Dany mi učaroval jako úžasné bílé chlupaté cosi s černým monoklem na očku. Od malinka byl velmi hravý a hlavně svůj .... Ale lety už se zapomnělo na všechny jeho průšvihy a stal se ukázkou dokonalého štěňátka, které na rozdíl od našich Bobin byl naprosto poslušný, klidný a pohodový. Což ovšem není pravda :o))))
Co pravda je, že jsem si s ním od samého začátku užila spoustu legrace, kempování, výletů do přírody. Také jsem si díky němu přičichla k výstavním a chovatelským úspěchům a propadla kouzlu kynologie se všemi jejími stránkami. Za všechno mnoho díků, každá zkušenost je super!!!  
A jak šel čas se můžete podívat v Danyho životopise .......
   
04/03/2007
Divoká Šárka (03/03/2007)
Pokud čekáte povídání o nějaké podivínské ženštině, čekáte zbytečně!
V sobotu jsme se s Any a Jitkou s Bennynkou a Byemkou vydaly na výroční členskou schůzi TTC do Prahy. Přislo nám škoda se po schůzi hned vrátit domů, když bylo takové pěkné aprílové počasí, které přímo vyzývalo k procházce. Jakmile vysvitlo slunce, nalodili jsme se a vydali se směr Divoká Šárka. Složení tradiční .... do party se přidala Eva s Ašulí a Aduš s Asánkem.
Procházka malebným údolím se líbila nejen nám, ale i psíkům. Nebe se začalo kabonit, tak jsme se otočili a pelášili zpět nejbližší restaurace, kde jsme přečkali docela slušný liják. A pak jsme se zablácení a umáčení vrátili zpět k autům a hurá domů! Děkuji všem na prima odpoledne a zase někdy příště. Můžete si prohlédnout další fotky. 
   
24/02/2007
Módní okénko
Koupací úbor vám představuje světově známá modelka Anda (z bulváru se nám doneslo, že dostala nabídku na předvádění v Paříži, kterou odmítla, protože nechce opustit rodinu a přátele :o). Za povšimnutí stojí vzor modelu, který módní návrhář zvolil s ohledem na odcházející zimu. V tomto období mohou lidé i psi trpět depresemi z nedostatku slunce. Proto není veselých a léto připomínajících vzorů nikdy dost! Model je praktický pro nošení po koupeli či sprchování. Je ušit z velmi příjemného a slušivého froté materiálu. 
Líbí se vám náš model? Pak jej pro svého pejska vyrobíte velmi snadno. Podle jeho velikosti kupte osušku ... na tibeťáka stačí běžně velká osuška. Osušku přehněte, strany kromě vrchní sešijte. Vystřihněte otvor pro hlavu, který začistěte šikmým proužkem. Velikost otvoru pro hlavu přizpůsobte velikosti psa, aby ho neškrtil. Na hřbetě malý kousek zašijte (cca 5 cm) a do zbývající části všijte zip. A je hotovo!!! Váš pejsek koupací úbor jistě ocení, nebude mu zima a froté výborně saje přebytečnou vodu z jeho srsti. Jenom na vás asi bude házet obličeje, protože z takového pytle není úniku :o)))
   
17/02/2007
11/2/2007 se Kamík (Cambu Lamleh Legs-Smon) s paničkou Ivetou zúčastnili poprvé ve třídě mladých MVP v Brně. Ačkoli jsou oba výstavními začátečníky, jejich výsledek V2 (v konkurenci 4 mladých pejsků přibližně stejného věku) je úžasný. Moc gratulujeme!!! Děkujeme Hance, že je do Brna doprovodila a pomohla jim. My jsme o tomto víkendu byly s bobinama na výletě v Německu za Utčiným ženichem. Prozatím držte pěsti, časem doplníme další informace.

      
15/2/2007 absolvoval Thami (B´Thami Lamleh Legs-Smon) oční vyšetření s negativním výsledkem.
      
17/2/2007 přijeli na obýdek a návštěvu Iveta a Milan s Kamíkem. Kamík byl trochu zklamaný, že jsou Utka a Nany "pod uzamčením", ale nedalo se nic dělat. Příště to bude lepší. Bylo moc příjemné vidět všechny Čermákovi, děkuju za návštěvu a teším se na příští ... snad už bude teplo a vyrazíme všichni společně za Korinkou (tu jsem potkala v pátek, vyšlapovala si to s páníčkem hrdě po ulici :o))) Foto z návštěvy ... vlevo.

Cambu Lamleh Legs-Smon (10 měsíců)

    

Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon

     
31/01/2007
MVP Trenčín (27/01/2007)

Na výstavu na Slovensko jsme vyrazili již v pátek. Cesta byla výborná, ubytování v Uherském Hradišti také. Sobotní ráno nás uvítalo čepicí sněhu na autě. A silnice vypadaly podobně. Jeli jsme dost pomalu, ale i tak jsme zdárně na trenčínské výstaviště dorazili jako jedni z prvních od tibeťáků.
Čekání bylo dlouhé, o to víc, že me trápila viroza. Nicméně v pavilonu bylo docela příjemně, i když došlo i na deku přes nohy  :o)))
Výstavu posuzovala polská rozhodčí Aleksandra Swisulska a byla jsem na výsledky od ní zvědavá, protože nás s tibeťáky ještě neposuzovala. A výsledek obou našich psíků nás potěšil. Thami V1, CAC a Utka V2, res. CAC. Oba touto výstavou splnili podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy! Jarce a Thamíkovi gratuluji.
    
21/01/2007

Víkend 13-14/01/2007

Rok 2007 jsme zahájili návštěvami a národní výstavou v Olomouci. V Brně jsme se stavili u Michaly Piňosové udělat pár nových fotek našich psíků. Tentokrát podle mého názoru dopadla nejlépe Utka, která přes počáteční
nenáladu k pózování se fotila super. Thami byl vzorný. Anynka tančila kozáčka, hopsala po piškotech, vzorně si sedala, jen stát nechtěla :o))))
Pak jsme vyrazili směr Prostějov k Báře a Marťasovi. Společně se Simonou Jemelkovou jsme probrali radosti i starosti všedních dnů a pejskařské záležitosti. Vždy je fajn si vyměnit názory a načerpat zkušenosti jiných :o) Děkuji všem za prima odpoledne.

Na nejnovější fotky mrkněte:

U-ti ... Any ... Thami

V neděli měla Jarka hlášeného Thamíka na NV v Olomouci. Oproti avizované rozhodčí RNDr. Ovesné posuzoval Ing. Jančík. Thami získal V2, res. CAC

I když nás výsledek mrzel, jsem pyšná, že se mi podařil takový odchov, jaký Thamík je, protože ten náš uličník tibeťákům ostudu nedělá. Vyrostl z něj pěkný pes, který se libí nejen mě a jeho majitelce (což je pochopitelné :o))), ale i v zahraničí. Když budete chtít, můžete se podívat na krátké video z olomoucké výstavy.


Archiv

2004 2005 2006