Novinky

2010


 
4.-5/12/2010 Wels, Vyšší Brod, Nepomuk

Letošní poslední výstavu (huráááá, už jsem poměrně unavená a nic nestihám) jsem naplánovala pro Yushu do rakouského Welsu. Přihlásila jsem obě výstavy, kdyby náhodou, ale tajně jsem doufala, že poslední V1, CACA na Rakouského šampiona se nám podaří získat už v sobotu, abychom v neděli nemuseli.

Ubytovaní jsme byli tentokrát na hranicích ve Studánkách ve velmi příjemném rodinném penzionu.Jela jsem jen s Yushou, Andu s Utkou přepadla v týdnu nějaká nevolnost a i když už v pátek jim nic nebylo, přeci jen jsem si netroufla je brát sebou.  A tak jsme se pěkně vychrupaly a v sobotu ráno vyrazily do Welsu. 

Posuzoval rakouský rozhodčí a Yushe se podařilo uspět a
MÁME TO!!!!   :o)) Pak jsme ještě před vydáním posudků zvládly  společnou kávu s Evou a Ivetou a protože se nám nepodařilo ve městě zaparkovat,  urazila jsem se a jela zpět :o)))

V neděli po vydatné snídani jsme se vydaly do Vyššího Brodu na kukajdu k Cisterciáckému klášteru (kdysi jsme tam byli s Danym a Kubíkem na dovolené). Po cestě domů jsme ještě odbočily k Buckům na potlach a večer domů.

Krááásný a úspěšný víkend …. A teď snad bude chvíli klid …. minimálně do ledna :o)

   
   
27.-28/11/2010 Annaberg – Buchholz

Letos po dlouhé době jsme adventní výstavu v Německu nehlásili. Za to jsme nalákali Adámekovi s jejich psíky a Simonu Jemelkovou s Maxem. Ty dorazili v pátek navečer k nám. Stihli jsme probrat pár novinek, vypít lahvinku vína a hurá do postele vyspat se na sobotní výstavu. Protože Yusha se rozhodla, že bude hárat, měla víkend s Korinou a s námi jela jen Anynka.

V sobotu jsme kromě výstavy stihli tradičně vánoční trhy – klobásku, punč a vafle :o) Po vydání posudků a dárečků už byl čas na cestu zpět. Nakonec nám to nedalo a společně s Jindráčkovými  a Siddhim jsme navštívili velmi příjemnou hospůdku v Jirkově … doporučuji, mají skvělou česnekačku a palačinky :o))) Posilněni jsme se vydali domů.

Večer jsme strávili už v klidu doma u vínečka a nějakými dobrůtkami k němu … ufff, ještě teď jsem přecpaná jen si na to vzpomenu :o)))

A v neděli další kolo Annabergu . Naštěstí se pořadatelé nechali ukecat na vydání posudku dříve, takže jsme stihli zase jídlo na trzích a pak už měla naše návštěva dlouhou cestu domů … my kratší, huráááá. O to dříve jsem upadla na gauč a usnula :o)

Tak přátelé, za rok zase u nás!!!

Foto: Milan Adámek
    
   
19.-21/11/2010 Zagreb (Chorvatsko)

Letošní podzim máme ve znamení dlouhých cest ... no vlastně celý letošní rok ... 
Tentokrát jsme vyrazily už ve
čtvrtek s Andou a Yushou  do Němčan k Martě a Miu, které byly tentokrát našimi spolucestujícími. V pátek brzy ráno jsme se vydaly společně do Zagrebu. V pátek odpoledne se konala speciální klubová výstava chorvatského klubu tibetských plemen.

Yusha získala svůj první CAC na chorvatského šampiona a titul Klubový vítěz.  Po výstavě jsme jeli k naší kamarádce Ljiljaně Vlašić Maršić (Lhun-Po), která nám se svým manželem nabídla útočiště po dobu našeho pobytu. Děkujeme moc, bylo to velmi příjemné.

V sobotu jsme se vydaly na první CACIB výstavu do Zagrebu. Výsledek úžasný, neboť dánský rozhodčí se tvářil, že mu trháme zuby nebo ho přinejmenším obtěžujeme svou přítomností. Před tibetskými španěly nasadil komisní výraz, který si zachoval až po posouzení tibeťáků, nasolil VDčka a pak nahodil úsměv na lhasáky. Úžasný zážitek, už dlouho se mi něco podobného nestalo.

V neděli posuzovala opět dánská rozhodčí, opět se tvářila, že by nás nejraději neposuzovala, ale ta nám naštěstí dala CAC a Miu BOB (Yusha zlobila, nechtěla už chodit :o) No zážitek z výstavy jako vyšitý. A to nekomentuju páteční objímání paní rozhodčí s vystavovatelem, který poté dostal BOBa. Myslím, že kdo delší dobu vystavuje si o určitých věcech myslí své, nicméně jakási pravidla  by mohli účastníci podobné frašky zachovávat :o)

Pak už jen opět nalodit všechny krámy a vyrazit k nejbližší benzínce na kafe a domů. My jsme přijely kolem třetí ráno, protože jsem musela ještě po cestě asi na hoďku zastavit, byla jsem už mrtvá.
Tak Marto, příští rok zase vyrážíme jo???  :o))

    Foto: Ljiljana Vlašić Maršić
   
28/10/2010 Tajný výlet

Protože mám pocit, že toho mám málo, občas se zblázním a něco zorganizuju. Tentokrát mi byla nápomocna Alice. Uspořádali jsme Tajný výlet pro přátele TT.

Cílem výletu bylo opékání buřtů na hradě Helfenburk, který mám velmi ráda.

Více v Galerii:   ZDE

A výlet byl samozřejmě zakončen návštěvou kavárny na kafíčko a skvělé palačinky :o)

       
    
2.-3/10//2010 Tibet Dog Europe Celje (Slovinsko)



Snažíme se pokaždé účastnit této výstavy v co možná nejhojnějším počtu. Letos naše řady rozšířila Utka Vyrazili jsme s Jarkou a Thamínem už v pátek, abychom se zabydleli v pěkném penzionu v Mariboru. Ubytování bylo opravdu pěkné, penzion byl nový, majitelé příjemní. 

V sobotu ráno po snídani jsme se vydali do Celje, kde jsme navštívili i se psy starý hrad. Pak jsme dojeli do centra města, kde už jsme psy nechali odpočívat v autě pod stromem a vydaly se na prohlídku města samy. K obědu jsme si daly kávu a kopce zmrzliny, jako zákusek pečené kaštany, kterých bylo i na ulicích plno (jedem píchavý jsem dovezla kolegyni do práce :o))


Pak už byl pomalu čas se přesunout na výstaviště. Výstava začínala až kolem páté hodiny, před námi byly tibetské dogy. Času bylo dost. Výstaviště se mi dvakrát nelíbilo, nebyl tam tedy moc pořádek, halou se linul kouř z grilovaných specialit a k završení všeho Thamíka napadl aljašský malamut :o(
Ale náladu jsme si nehodlali nechat zkazit ničím, jeli jsme se hlavně pobavit a ukázat naše psy. A samozřejmě se potkat s přáteli. Všechna setkání byla příjemná a doufám, že bude příležitost si to někdy zase zopáknout.


Výstavu posuzovala německa rozhodčí Kerstin Hendrich, která rozhodně patří k těm co nešetří zhoršenými známkami.  Naše výsledky byly střídavě oblačno :o) Thami – V3, Yusha – VD3, Any – VD3, Utka – V2 (ta kdyby méně stávkovala a lépe chodila, mohla být mrcha první, paní rozhodčí se velmi líbila). Kromě jiného mi paní rozhodčí řekla, že je vidět, že je matkou svých dvou dcer, protože jsou  typově velmi podobné .... tak aspoň něco :o)

Z výstaviště jsme odjížděli kolem jedenácté společně s Petrou a Willem Keulers a Simonou a Tomášem Jemelkovými do našeho hotýlku. Petra litovala, že nemůže s námi ještě chvíli posedět, ale v něděli brzy ráno opět vyráželi do Celje. My jsme se Simonou dali ještě klábos a červené vínko a pak už do hajan.

Ráno po společné snídani jsme se vydali k velmi zajímavému kostelu v Mariboru, na jehož výzdobě se podílel Tomášův bratr. Jemelkovi pak jeli domů a my ještě vyrazili na prohlídku do města.  Opět oběd v cukrárně – kafe a dort, pak jsme nakoupili nějaké ”drobnosti” jako sušené papričky, kaštany a pod. a už jsme také vyrazili směr domů ... přesněji k Buckům, kde nás čekala večeře a postel. V pondělí ráno jsem se brzy sbalila, abych se ještě stihla dostavit do práce.
Děkuji Jarce a Thamíkovi za společnost a snad zase někdy vyrazíme.




MultiCh. B´Thami Lamleh Legs-Smon C.I.B. D´Yusha Lamleh Legs-Smon C.I.B. A´Naya Lamleh Legs-Smon C.I.B. Dscho Utra U-ti
    
           
18/9/2010 Speciální výstava TT  Mladá Boleslav

Na speciální výstavu jsme se vydali s Utkou, Any a Jardou Formánkem a jejich Bíbou. Panička Alice ochořela a tak jsme se nemohli účastnit ani povýstavního posezení u Šípků. Výstavu posuzoval rozhodčí z Čech pan Zdeněk Kliment. Any získala další CAC na českého gramdšampiona. Utka byla ve třídě veteránů V2 - tuto výstavu totiž vyhlásila stávku :o)

Vystavovala jsem také Bíbu, s kterou jsme dosáhli na nejvyšší příčku v TT na BOBa. Za to nám Alice uvařila na oslavu večeři a upekla buchtu místo aby se léčila :o)

Any, Bíba a Utka

          
10. - 13/9/2010 Bobo se loučí

V pátek jsem dojela pro Kirsi Wikström (Adofau), která si přijela pro našeho štěníka Boba. Bobo bude bydlet ve Finsku dočasně se svým taťkou Reddym a dalšími psími kamarády.
V sobotu jsme se rozhodli, že uděláme Kirsi malý výlet na Kokořínsko společně s Bruknerovými s Elinkou a Kaminou. Výlet se podařil, Bobovi se líbil a Kirsi byla spokojená, jaký je to šikovný psí kluk. Ukázal jí, že je to sebevědomé, povahově vyrovnané štěně, které nemá s ničím problém. Yvona dovezla tašku, kdyby ho bolely nohy, ale nakonec to dopadlo tak, že jen my jsme měli pocit, že ho nohy bolí, ale on ne. V tašce vydržel chvíli a když se na svět vynadíval s výšky, hrabal se zase ven :o)))
Pak už byl čas napakovat Bobovi bágl a v pondělí ráno je odvézt na letiště. Bobovi se na letišti moc líbilo, všechno ho moc zajímalo a naprosto v pohodě se nechal odbavit. Nakonec to vypadalo, že budeme s Kirsi obě bulet na letišti, a tak raději jsem se rychle spakovala a zmizela :o) Bobo let snášel velmi dobře, vyžebral si kus sýra a byl celý let spokojený.

Hodně štěstí kluku a těšíme se na viděnou!!!

      
7/9/2010 Utka slavila výročí
Naše milovaná Utka oslavila 7.9.2010  své 10. narozeniny!!!


Zdá se mi, že to nemůže být ani pravda. 
Kolik očekávání jsem zažila poté, co se narodila a než přiletěla, pak čekání na její štěňata, výstavy a čas mezitím utekl a z našeho štěňátka je ctihodná veteránka :o))

Ne, ne, Utinka je naše věčné štěňátko, sluníčko našich dní. Máme tě Bobino rádi a přejeme ve zdraví nám všem hodně dalších let.

Galerie z oslavy

  
  
29/8/2010 MVP Mladá Boleslav

O víkend nás navštívili Adámekovi z Bratislavy s Bhoomi a malým Bod-jou. Společně jsme pak vyrazili v neděli do Mladé Boleslavi na mezinárodní výstavu.
Vystavovala se tentokrát jen
Anynka a vedla si velmi dobře. Získala svůj první CAC na českého gramdšampiona a res. CACIB od polské rozhodčí Zofia Konderla.

Po výstavě jsme celá skupina vyrazila na oběd do velmi příjemné restaurace a než jsme se vypovídali, venku lilo jako z konve a my se za deště vraceli domů.

Bod-ja a Bobo

Any

        
9/8/2010  Yusha opět začíná trénovat ... videoklip
Co se týká sportu,  Yusha se povedla po své mamince Utce a podědila po ní "nesportovního" ducha :o)
Balon jsem původně koupila Anynce, kterou sice baví, ale zvláštní nadšení neprojevuje. Yusha ano ... tedy zájem projevuje spíše o pamlsky v ruce. Ještě větší nadšení projevuje Utka, ale tu zajímají opravdu jen ty pamlsky a velmi úspěšně hopsá okolo míče :o)

Občasný trénink jsme s Yushou přerušily a teď, když jí péče o jedno štěně příliš nezatěžuje, jsme si pro zvednutí její nálady zase začaly s balonem hrát. Natáčely jsme se samy, povedlo se nás dostat správně do záběru až podruhé, a to už byla trochu unavená. Příště bude líp.

Pro zajímavost ... balon jsme ukázali i jiným tibeťákům a ani jeden neměl problém na něj vyskočit a balancovat na něm. Samozřejmě je jistím, balon držím koleny. Yusha už umí balancovat s jen minimální podporou, ale musíme opět začít opakovat. Vřele doporučuju všem. Když nic jiného, dá se na něm cvičit u TV (ne že bych to dělala :o)))

  
  
30/07/2010 E-naya Lamleh Legs-Smon "Eny"  
Panička Andiny dcery Endulíny nám poslala nová fota.
Enynka je pěkný číslo ... určitě ne po mamince ... a má spoustu kamarádů. Její náplní života je kamarády uběhat, což se jí většinou výborně daří.
Jinak je to sluníčko, miláček celé rodiny.

Děkujeme moc Najmanům za úžasná fota i za péči o "naší" Enynku.

  
  
18/07/2010 Dánsko (24.-26.6.2010)

Na konci června jsme si vyrazily se Simonou Jemelkovou (Sengge) na výlet do Dánska ... bez psů, ale hlavně na psí akce .. ale mimo jiné jsme se i tak trochu pokoukaly.
Děkuji Simoně za společnost, všechno bylo prima a výlet se nám opravdu zadařil ... i když upřímně řečeno, pořád jsem někde okolo sebe hledala psy a když všichni na výstavách česali, trochu mě svrběly ruce :o)
 
Více zde

   
   
05/07/2010 Šťastná budoucí mamina 

Yushinka si čekání na štěňátka pěkně užívá .. pěkně papá - jako ostatně pořád, ale umí si i labužnicky vybrat, že granule dneska nee, dala bych si nějakou výbornou konzervičku nebo masíčko vařené či syrové, zeleninu a rýžičku ... rýžičky prosím jen trochu, více masíčka, musím dbát i na línii :o))) V těch vedrech funěla trochu jako mašina. Už se nemůžeme dočkat, jak překvápko nám přichystá :o)

     
19/6/2010 Výlet do Ameriky  (12.6.2010)
Jeden víkend k nám dorazila Elinka (Eyala Lamleh Legs-Smon) na návštěvu, abychom z ní udělali opravdovou tibetskou princeznu. Naše snažení snášela s obdivuhodnou trpělivostí jí vlastní. A dokonce byla ochotná i pózovat fotografovi … holka šikovná.

Fotogalerie
zde


A abychom si jí a její smečku užili i jinak, hned další víkend jsme příjali pozvání Bruknerů na návštěvu a výlet. V pátek jsme si zagrilovali (skvěle!!!!) a v sobotu ráno vyrazili směr Amerika. I když už po ránu bylo značné vedro, výlet se povedl … zejména koncovka … jak jinak, v hodpůdce v Karlštejně.

Fotogalerie zde

   
31/5/2010 Klubová výstava TTC (29.5.2010), rozhodčí: paní Libuše Ubrová (CZ)
Na letošní klubovou výstavu v Lysé nad Labem jsme se vydali s Jarkou a Thamínem. Vystavovala jsem Thamíka, Anynku a Utku. Sice nás trochu zklamala malá účast, nepříliš důstojné prostředí malého kruhu do obdélníku zcela bez koberce, ale myslím, že jsme se s tím vyrovnali dobře.

třída vítězů - psi: Multi Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon "Thami" - V2, res. CAC
třída čestná - psi: C.I.B. Cambu Lamleh Legs-Smon "Kami" - V1
třída čestná - feny: C.I.B. Multi Ch. A´Naya Lamleh Legs-Smon "Any" - V1
třída veteránů - feny: C.I.B. Multi Ch. Dscho Utra U-ti - V1. Nejlepší veterán.

Paní rozhodčí moc chválila Utinku i její děti a Utka říkala, že je na své děti opravdu hrdá ... a my nejen na ně, ale i na ní!

     

Multi Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon

C.I.B. Multi Ch. A´Naya Lamleh Legs-Smon

C.I.B. Cambu Lamleh Legs-Smon

  
  
25/5/2010

Zakládáme novou armádu ....

 V sobotu jsme přijali pozvání Bruknerových na výlet na Kokořínsko ... v pátek nám slibovali pěkné počasí a když jsme v sobotu jeli ráno deštěm, chystala jsem se, že jim hned vynadám, lilo jako z konve :o))) Ale jak vidíme první skály, přejde nás zlost ... a jak jsem viděla 363 schodů k Pokličkám s příslibem, že toto je opravdu jediná překážka na pečlivě naplánované trase, nálada byla hnedka lepší. Anynka byla nějaká nesvá, že je na výletě sama s paničkou, že se i zapomněla honit s Elinkou.
Počasí se samozřejmě umoudřilo a nakonec jsme se ještě pěkně zapotili. Výlet se opravdu povedl a rádi se na toto místo vrátíme ... zejména pokud opět trasu naplánuje někdo jiný než já :o)))

Po cestě jsme učinili rozhodnutí, že založíme novou profesionální armádu... třeste se!!!
 Jejími zakládajícími členy jsou:

Kaminka Anda Pepa a Filip Elinka
       
20/5/2010

Máme výsledky DNA testů na PLL:
Yusha, Thami a Kami - clear

* * *

Yusha MVP Bratislava (15.-16.5.2010)

Uti

Yusha (C.I.B., MultiCh. D´Yusha Lamleh Legs-smon) ... V1, CAC ... V1 (panu rozhodčímu z Malty se v neděli prostě nelíbila :o)))

Utka (C.I.B., MultiCh. Dscho Utra Uti) .... V1, Nejl. veterán po oba dny (ta se naopak panu rozhodčímu z Malty líbila moc) ... Utka splnila podmínky pro Slovenského veteránšampiona

Kamík (C.I.B. Cambu Lamleh Legs-Smon) ... vystavoval se jen v neděli s výsledkem V2, res. CAC, res. CACIB
   
3/5/2010

Omlouváme se, že jsme delší dobu neaktualizovali, ačkoli se toho u nás událo poměrně hodně. Počítač nám trochu stávkuje a tak budeme asi doplňovat novinky postupně, zatím to nejdůležitější:

V minulých týdnech z F.C.I. dostali potvrzení titulu International Beuty Champion (C.I.B.):

Yusha (C.I.B., MultiCh. D´Yusha Lamleh Legs-smon)

Utka (C.I.B., MultiCh. Dscho Utra Uti)

Kamík (C.I.B. Cambu Lamleh Legs-Smon)

Thamík (MultiCh. B´Thami Lamleh Legs-Smon) a Kamík mají již také výsledek CCL DNA testu z USA - clear

* * *

CACIB České Budějovice (25.4.2010)
Yusha (C.I.B., MultiCh. D´Yusha Lamleh Legs-smon) ... V1, CAC, res. CACIB

* * *

CACIB Berlin (17.4.2010)
Uti (C.I.B., MultiCh. Dscho Utra Uti) ... V1, Vet. CAC (VDH), Vet. CAC (club) Best
 veteran

Utka tím splnila podmínky pro udělení titulu Německý veterán šampion.
Kami (C.I.B. Cambu Lamleh Legs-Smon) ... V3
   
Na této výstavě jsme se potkali také s fenkou z Utčina posledního vrhu Momo (Fayana Lamleh Legs-Smon), která získala v konkurenci dalších 8 fenek v třídě mladých velmi pěkný posudek a s Kamíkovo dcerou z chov. stanice von Mariengrund Kyrou. Setkání bylo velmi milé a těšíme se na další.

* * *

CACIB Dresden (10.4.2010)
Uti (C.I.B., MultiCh. Dscho Utra Uti) ... V1, Vet. CAC (VDH), Vet. CAC (club)
Kami (C.I.B. Cambu Lamleh Legs-Smon) ... V2, res. CAC (VDH), res. CAC (club) ... platí jako CAC
       
30/3/2010 DNA testy 

Naše milovaná Yusha obdržela certifikát z OFA z USA s výsledkem DNA testu na CCL - clear. Tím touto chorobou neonemocní a ani ji nebude předávat svým štěňatům.

I naše
Utka nikdy CCL neonemocní a na svá štěňata tuto chorobu nepřenesla, protože její rodiče jsou oba též testování na Univerzitě v Missouri jako clear.

Anynka přijde na řadu později :o)

Yusha má z výsledku velkou radost, Utce je to jako tradičně jedno :o)))

MultiCh. D´Yusha Lamleh Legs-Smon

MultiCh. Dscho Utra U-ti

    
22/3/2010  Alma slaví kulatiny (20.3.2010)

Danyho dcera Alma (Alanscha Dkarba Zajdy) oslavila své 10té narozeniny.

Přejeme Almičce všechno nejlepší, hodně zdravíčka a celou řadu dalších spokojených let s rodinou Buckových a jejich dalšími pejsky Thamíkem (Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon) a Artuškem.

      
6/3/2010                                                                           Dárek k MDŽ (8.3.2010)

Před 14 lety jsem si dala k MDŽ úžasný dárek ... malé chlupaté stvoření!!!
A nebyl to nikdo jiný než náš úžasný Daneček. Pořád mám v mysli, jak jsem si přečetla inzerát na štěně tibetského teriéra. Vyběhla jsem do knihkupectví, našla v encyklopedii takový ne příliš náborový obrázek a se slovy "Ten pes nemůže být tak ošklivý" jsem vyrazila k chovatelce Lucii do Mostu. A opravdu nebyl tak ošklivý .. i mamina Ronja i tehdy tříměsíční Dany byli úžasní a bylo rozhodnuto!!!

Od té doby uplynulo hodně času, smečka se nám poněkud rozrostla, ale Dany je první a jako takový má pořád své výsadní postaveni :o)
Můj milovaný Bédíšku, děkuji ti za všechno, co jsi do mého života přinesl a přejeme ještě hodsně času s námi!

     První společný rok

Dany - pes výletní a kempovací Dany s kamarády Hlavně vždy veký pohodář :o)

   

   
28/2/2010

Kounovské kamenné řady  

(21.2.2010)

Minulý víkend jsme si s přáteli udělali prima výlet zimní krajinou na Kounovské kamenné řady.

 

Více zde

 

    
14/2/2010

Duo CACIB Brno  (6.-7.2.2010)


Na první české výstavy jsme si vyrazili do Brna a hned na dvojdenní mezinárodní výstavy. 
Rozhodčí: Sobota - Olga Dolejšová (CZ), neděle - Ing. Róbert Kanás (SK). 
 
Ch. D´Yusha Lamleh Legs-Smon .
.. po oba dny V2, res. CAC ve třídě šampionů.
Tím splnila podmínky pro udělení tituli
Český šampion

A protože jsme si to i tentokrát pekně odběhaly, musely jsme doplnit energii s přáteli na společném pozdním obědě v sobotu. Mimo jiné nás nalákala akce "Husičky a kachničky" ... a potvrdilo se, že nápad to byl dobrý :o)) 

     

    
26/1/2010 MVP Trenčín  (23.1.2010)


Začala pro nás nová výstavní sezóna - tentokrát na Slovensku. Rozhodčí: Olga Dolejšová (CZ). S výsledky jsme velmi spokojení:

Ch. Dscho Utra U-ti ... V1, Nejlepší veterán
Ch. D´Yusha Lamleh Legs-Smon .
.. V1, CAC, res. CACIB
Ch. Cambu Lamleh Legs-Smon ... V1, CAC ... Kami se od této výstavy pyšní titulem Slovenský šampion
    

     

17/1/2010 Vánoční pozdravy od "F" štěňat
Faruk (Poldi) a Fayana (Mo-mo) nám poslali na konci loňského roku přáníčka a aktuální fotografie. Děkujeme moc!

 

Více zde

10/1/2010 Ohlédnutí  

První týden nového roku je za námi ... a my si trochu připomeneme konec toho starého ... vánoce a vánoční návštěvy a výlety. 
Vánoce - Elinka - Dlouhá Louka
Návštěva u Bucků

    

Jaký byl rok 2009

Rok 2009 byl pro nás stejně úspěšný jako ty předchozí. Naši psi jsou našimi velkými kamarády, proto nám dělají radost vlastně pořád. Vloni nás potkalo pár smutných věcí, ale naši chlupáči nám to vynahrazují každým dnem. A pokud se měří úspěšnost výstavními a chovatelskými počiny, pak ani v tomto směru  jsme nezaháleli:

           

Náš pán smečky Dany oslavil 14. narozeniny a je to pořád náš skvělý Bédíšek, hlava placatá, ale hlavně hlava dubová :o)) Sice nám trochu zamotal hlavu jeho zdravotní stav ... ale postupně se z následků pravděpodobné mrtvičky dostává a to taky díky své umíněnosti :o) Sice mu musíme pořád pomáhat, ale jak začal ječet za dveřma, začalo se blýskat na lepší časy. Teď už je v pohodě a my mu přejeme ještě hodně a hodně let s námi, na které se těšíme.
Naše milovaná Utka odchovala svá poslední štěňata, která žijí v Německu a jsou skvělá. Dostali jsme od nich vánoční přání a rostou z nich prima tibeťáčci.
Mimo to zahájila veteránskou výstavní kariéru ziskem titulu Český veterán šampion ... a že se panička nevzdává, podařilo se jí získat i poslední čekatelství na Interšampiona :o)

A čem je úplně nejbáječnější ... její asertivní povaha nás dokáže minimálně jednou denně zvednou ze židle, ale taky minimálně dvakrát denně pobavit :o)

Naše Anunka se v minulém roce vysloveně flákala a nic nedělala ... když nepočítáme vymýšlení, jak se dostat na stůl, jak něco šlohnout, jak se dostat přes Yushu paničce na klín, jak zabránit paničce aby četla, protože je čas na drbání a pod. Na výstavu jsme jí vyvlíkli jen parkrát. Poprvé na českou výstavu, aby dokončila titul Český šampion. Podruhé pak na TDE a světovou výstavu v Bratislavě, kde po oba dny zlobila (hopsala jako rozverné kůzle :o) Ale i tak si dovezla dvě výborné a paniččiny nervy nadranc :o)
Anynka je prostě Anynka taková jaká je a je to naše zlato díky její úžasné povaze!
Benjamínek smečky Yusha si rok užila ... výstava střídala výstavu. Ale protože je to tvor velmi přizpůsobivý a od štěněte neskutečně hodný, zastávkovala jen občas :o) Má nás (hlavně mě) šíleně ráda a udělala by cokoli. 
A protože je nejen hodná, ale i šikovná, dokončila v roce 2009 řadu šampionátů: Slovenský, Polský, Německý (VDH) a Rumunský šampion a k tomu přidala poslední čekatelství na  Interšampiona. Aby toho nebylo málo, má 3 čekatelství na šampiona Rakouska, ale to musíme teď čekat rok (3 čekatelství získala na 3 výstavách).

S Yushou počítáme i jako s maminou ... plánujeme s ní na rok 2010 štěňata. A protože máme jasnou představu o tom, jak by měla štěňátka vypadat a jaká by měla být, pečlivě pořád psíka hledáme ... ale my najdeme :o)

  

* * *
 A neméně úspěšné byli i naše odchovy:
    
Kami (Cambu) si v loňském roce vedl také velmi dobře. Nejen, že z něj vyrostl pěkný, milý a rozvážný pes, je taky velmi dobrý na výstavách. Výstavy ma rád a krásně se předvádí (po kom to ten kluk zdědil .... že by po mamince :o)
S paničkou Ivetou se moc snažili, a tak dokončili v roce 2009 Českého grandšampiona a k tomu přidali poslední čekatelství na  Interšampiona. A protože jezdíme na výstavy většinou společně,  má také 3 čekatelství na šampiona Rakouska, ale také musí teď chvíli na dokončení  čekat (3 čekatelství získal na 3 výstavách). Mimo to získal i 2 čekatelství na Německého (VDH) šampiona.
V roce 2009 se Kami také stal otcem krásných štěňátek v chov. stanici vom Mariengrung v Německu. 

Kamimu a páníčkům gratulujeme a těšíme se na další rok, čím nás Kamík překvapí!
Thami (B´Thami) se s námi na výstavu v loňském roce vydal jen jednou, ale za to na TDE a světovou výstavu v Bratislavě, kde se po oba dny se mnou krásně předvedl a vyběhal si dvě výborné a na rozdíl od Andy jsem z něj nervy nadranc neměla :o)
Jinak si užívá pohodového života v Nepomuku a procházek po Brských lesích. A my jsme rádi, že je z něj takový krásný a hlavně milý pes, který dělá velkou radost své paničce a my je rádi navštěvujeme, protože se nám u nich moc líbí. 

Thamínkovi a Jarce přejeme, aby mu v tomto roce vyšlo všechno, na co vztáhne packu!

Kora (Co-ra) žije nedaleko nás v Litvínově ... je šíleně rozmazlená, je to mazánek rodiny, ale je taky šíleně milá. Její panička stále nedokáže pochopit, že i když jí čtyři hodiny češu, stejně se mi vzápětí vrhne okolo krku, pacičkama se pevně drží a olizuje mi celý obličej. Korinka je prostě naše zlatíčko.

Absolvovaly jsme spolu dvě výstavy (žádná velká sláva to nebyla, ale na to, že to bylo poprvé jsme myslím až tak špatné nebyly :o)) Také jsme udělali potřebná  zdravotní vyšetření (HD, dědičné oční choroby), která dopadla dobře a Kora se stala chovnou fenkou. Teď čekáme na hárání a máme v plánu štěňátka. Držte nám pěsti!

     

Občasník pro příznivce TT  Občasník č. 6/2009  pro příznivce tibetských teriérů vyšel v prosinci 2009


Archiv novinek

2004 2005 2006 2007 2008 2009
  

Archiv našich aktivit
    
   
Videa z výstav tibetských teriérů 2005-8 na DVD
Máte-li zájem, kontaktujte mě. 
   

Archiv

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013