Novinky

2008

* * * Štěňata * * *
     Další štěňátka plánujeme na únor 2008. Pro bližší informace nás můžete kontaktovat již teď.
Utka v doprovodu Yushy na námluvách v Itálii :o)) Více informací později!

Vánoční soutěž o ceny pro naše přátele:


Nový Občasník č. 5/2008  pro všechny příznivce tibetských teriérů
   
13/12/2008
CAC Annaberg - Buchholz (D)
29-30/11/2008, rozhodčí: Hassi Assenmacher-Feyel (D), Miograd Vreteničič (MN)
Poslední výstavu v tomto roce jsme si naplánovali v Německu. Výstavy v Annabergu - Buchholz mám ráda. Letos byly výjimečné i tím, že se s námi vydali i další čeští reprezentanti. Bylo milé přivítat u nás Magdu s Jackem a strávit příjemný víkend. Výstava byla velmi úspěšná a jako každoročně jsme dostali pěkné dárky (hrnky s vánoční tématikou :o)) V neděli jsme si udělali také hromadný "zájezd" na vánoční trhy, kde jsme ochutnali místní specialitky.

  Yusha se poprvé vystavovala ve třídě šampionů a získala V1, CAC-VDH, CAC  a  V2, res. CAC-VDH, res. CAC. Tím máme splněné "malé" výstavy a musíme se vydat na mezinárodní a národní výstavy pořádané VDH (německá kynologická organizace).

   

Dany oslavil 13. narozeniny
Náš šmudlánek Dany oslavil 8.12. již své 13. narozeniny. Bohužel jsme byli na výletě na jihu, tak jsme tentokrát neslavili. Ale jistě mu to vynahradíme o vánocích, které se blíží. Přeji jemu i nám hodně zdraví a společných let. 
       
22/11/2008
CACIB Praha
16/11/2008, rozhodčí: Olga Dolejšová (CZ)
Poslední českou výstavu jsme absolvovali v Praze. Sešli se tam z každého našeho vrhu po jednom psovi, a tak jsem se rozhodla hlásit i chov. skupinu. Výsledky výstavy: Kami - V1, CAC, Thami - V4, Yusha - V2, res. CAC a Any - V2, res. CAC. 

Fotky se tentokrát moc nepodařili, tak aspoň krátký videoklip jak se předváděly ve svých třídách Yusha a Any

V soutěži o nejlepší chov. skupinu se všichni naši chlupáči předvedli vzorně, ale bohužel nemají všichni stejnou barvu, což bývá handicapem. Nám to nevadí, úspěch u publika jsme měli velmi potěšující a upřímný ... hlasy lidí, že my jsme byli nejlepší nám udělaly radost. I pochvala od zkušených handlerů, že jsme byli dobře připravení. Děkuji Jarce, Ivetě a Báře!

   
02/11/2008

Yusha opět na jihu 

(Makedonie 25-26/10/2008)

Na výletu v Černé Hoře jsme se s našimi spolucestujícími domluvili, že vyrazíme letos ještě na jednu výpravu. 

Absolvovaly jsme dvě výstavy - v sobotu CACIB Prilep a v neděli CACIB Skopje (V1, CAC, CACIB, BOB). Tím Yusha splnila podmínky pro zisk titulu Šampion Makedonie

Více o naší cestě a fotografie  zde

    
13/10/2008

Yusha poprvé u moře 

(Černá Hora 20-21/9/2008)

Aby Yushka nezáviděla Utce a Andě, že vloni byly u moře, vydaly jsme se spolu do Černé Hory. Jely jsme jen spolu, protože cesta v autobuse je náročná a do Černé Hory je to ještě o kousek dál jak do Chorvatska. 

Absolvovaly jsme tam dvě výstavy - v sobotu CACIB Podgorica (V1, CAC, CACIB, BOB) a v neděli CAC Kotor (V1, CAC, BOB). Tím Yusha splnila podmínky pro zisk titulu Champion of Montenegro

Více o naší cestě a fotografie  zde

   
Speciální výstava TT (Mladá Boleslav 11/10/2008)
Rozhodčí Andráš Polgar - na speciální výstavu jsem přihlásila i Danyho, abych ukázala, v jaké kondici ten náš milovaný veterán je. Dany měl ve třídě svého obvyklého konkurenta Asánka. Tentokrát předčil všechna má očekávání a předvedl v kruhu starého unaveného psa ... hlavu až u země a rychlejší krok v kruhu neudělal ... takže musel jasně skončit V2 :o))) Naštěstí při závěrečné přehlídce všech vystavených veteránů v závěrečném kruhu oběhl zvesela tři kolečka a doufám, že si toho náš pan rozhodčí všiml :o))) No, je to naše makovice tvrdohlavá ... ale nemáme ho kvůli tomu méně rádi!!

Kamík (Ch. Cambu Lamleh Legs-Smon) si s Ivetou vyběhal krásné umístění V2, res. CAC ve třídě šampionů (konkurence 4 psů). Gratulujeme!!! Yusha (Ch. D´Yusha Lamleh Legs-Smon) v mezitřídě skončila V2, res. CAC. Anda (ICh. MultiCh. A´Naya Lamleh Legs-Smon) ve třídě šampionů byla V3 :o)

Na tuto výstavu jsem cvičně přihlásila i chovatelskou skupinu. Čekala jsem, až Yushka povyroste a nebude vypadat jako štěně, aby naše skupina nevypadala nevyrovnaně. Přemluvila jsem Evu Holanovou jako handlera pro Yushu, protože Any jako největší závislák naší smečky by s nikým jiným nešla. Naštěstí jsme trochu potrénovaly a ejhle, Yusha taky vyváděla, a že s Evou nepůjde. Tak jsme holky přehodily, ale výsledek stejný. Nakonec jsem šla já s Andou, Eva s Kamíkem a Iveta s Yushou (Čermákovi má Yusha ráda a tak si dala přeci jen říct). Do závěrečného kruhu jsme nastupovali jako poslední. A pěkně do postoje. Srbský pan rozhodčí Pal Paroci si nejprve prohlédl výrazy všech psů. A pak do pohybu. Kruh nebyl příliš veliký vzhledem k tomu, že před námi šla další velmi početná skupina tibeťáků. Tak jsme si počkali, abychom nesplynuli dohromady. A pak už zase do postoje. Pan rozhodčí poslal na třetí místo skupinu tibeťáků, ale ne tu naší. Na druhé místo šiperky a na první už ukazoval na nás. Pak následovalo focení a obrovská radost z BIS chovatelská skupina!!!! Děkuju Evě i Ivetě za spolupráci a našim psíkům za disciplínu, s kterou se předvedli. I kdyby to byl poslední takový úspěch, stál rozhodně za to!

Ch. Antao Smon-Lam (téměř 13 let) ICh., MultiCh. A´Naya "Any", Ch. Cambu "Kamík" a Ch. D´Yusha Lamleh Legs-Smon
     
30/09/2008

Dogtrekking krajem Oty Pavla (26-28/9/2008)

Omlouvám se za to, že jsem delší dobu nepřinesla novinky z naší smečky. Trochu jsme cestovali. Více později, tentokrát začnu od pozpátku :o))

O víkendu jsme se jako doprovodný tým zúčastnily s holkama akce, kterou jsme ještě nikdy neabsolvovaly, dogtreku. Více  zde
V neděli po cestě zpět jsme si udělaly malou zajížďku a navštívily jsme poslední Anynčino štěně, kluka Jonáše. Fotky z návštěvy zde
   
09/09/2008

Enynka, Elinka a Nellinka

Na přelomu července a srpna jsme se vydali "zkontrolovat "naše" malé holky z Anynčina "E" vrhu. Návštěva kluka Jonáše nás teprve čeká. Všechny holky jsou super a ty černé jsou kopií Andy, když byla malá. Jen jsou poněkud klidnější. Všichni páníčci si je moc chválí, jaké jsou hodné a milé. Já mám velkou radost, že se nám podařila druhá generace tibeťáčků nejen pěkných, ale hlavně povahově vyrovnaných a sebevědomých. 

Fotky jsme udělali jen Enynky a Elinky, na Nelču jsme nechaly foťák doma ... tak snad někdy příště :o)

   
E-naya Lamleh Legs-Smon "Eny"

Fotorafie z naší návštěvy  zde

Eyala Lamleh Legs-Smon "Eny"

   
4/09/2008
CAC Thalheim (SRN)

V sobotu 30/8/2008 jsme se vydaly s Yushou do Německa na výstavu do Thalheimu. Vystavovalo se 10 tibeťáků. Rozhodčí Dr. Roberto Schill (Ro) byl stejně přísný jako jeho kolega v Bratislavě, i když známky zadával podstatně horší. Feny dopadli lépe jak psi. Yusha měla v mezitřídě jednu konkurentku. Už ten fakt, že jsme vyhráli třídu mi stačil k radosti. Výběr BOBa (vítěze plemene) byl pouze "dámskou" záležitostí. Yusha byla mezi dospělými tibeťáky nejmladší a o to větší bylo mé překvapení, když mi pan rozhodčí pogratuloval k vítezství v plemeni. Yusha v Thalheimu dostala oocenění: V1, VDH-A, CAC-A, BOB. Máme velkou radost.
MVP Mladá Boleslav
V neděli ráno jsme si opět přivstaly a chystaly se na výstavu do Mladé Boleslavi. Kdyby nás nevzali sebou hodní Jindráčkovi se Sidánkem, ani bychom z postele nohu nevytáhly :o)))) Tibeťáky posuzoval  rozhodčí Ing. Leoš Jančík. Yushe výstava moc nesedla, byla utahaná a já taky. Jediným světlým okamžikem bylo setkání s pár lidičkami :o) Yusha v Mladé Boleslavi dostala oocenění: V2. Po výstavě ještě kávička a hurá domů!!!
   
24/08/2008
MVP Bratislava
Sobota 16/8/2008, rozhodčí Christian Stefanescu (Ro) - na posuzování tohoto rozhodčího jsme byli velmi zvědaví, protože ho nikdo z nás na žádné (ani zahraniční) výstavě nezažil. Před tibeťáky posuzoval čivavy a rozhodně VD a D nešetřil (spíš mám pocit, že tyto známky výrazně převyšovaly počet výborných), za to šetřil tituly. Před začátkem posuzování tibeťáků vládla lehká nervozita (nebo větší :o))) Známky byly sice o poznání lepší, ale titulů se nepředal. Proto nás velmi potěšil výsledek Kamíka V2 za německým psem, který byl po oba dva dny vítězem plemene a naší Yushy v mezitřídě V1, CAC.
Neděle 17/8/2008, rozhodčí Miroslav Guniš (SK) - ani tento rozhodčí nám nedal nic zadarmo. Kamík získal V2, res. CAC a Yusha opět V1, CAC. 
V sobotu po výstavě jsme se vydali na společný pozdní oběd s přáteli do restaurace, kterou jako vždy skvěle vybrali Adámekovi. Jídlo bylo výborné, posezení s přáteli příjemné. Za fotky díky Simoně Jemelkové a Ále Fajerové. Děkuji všem za příjemně strávený víkend a gratuluji ke skvělým výsledkům našich přátel! Fotografie od Simony z výstavy a společného oběda najdete na fotogalerii na Rajčeti.
   
11/08/2008
    
07/08/2008
Happy Birthday!

Náš Kuba včera oslavil 17. narozeniny!!! Sice už není tak fit, jako býval, ale pořád se drží. Řekne si o všechno, jen my někdy nechápeme nebo nám chybí rychlost :o) Tibeťáci ho tolerují, Yusha ho chodí hubičkovat, Dany kontrolovat a všichni ho nechávají v klidu. Na pár fotek z oslavy se můžete podívat zde.
    
23/07/2008
       
22/07/2008
Dnes jen pár novinek po dovolené, více později:

Yusha (D´Yusha Lamleh Legs-Smon) absolvovala rentgen a vyhodnocení na dysplazii kyčelních kloubů s tím nejlepším výsledkem HD-A.
V neděli jsme se zúčastnili Národní výstavy v Mladé Boleslavi. Posuzoval slovenský rozhodčí pan M. Guniš. Yusha se poprvé vystavovala v dospělácké třídě a ziskem V1, CAC splnila podmínky pro ziskání titulu Český junior šampion. Kami (Ch. Cambu Lamleh Legs-Smon) obsadil ve třídě šampionů V2, res. CAC a podařilo se mu získat poslední body na Klubového šampiona. Ivetě, Milanovi a Kamíkovi posíláme velkou gratulaci a jsme na ně moc hrdí!!! Pár nových fotek Kamíka, co jsme s Ivetou nafotily minulý týden, přidám  později.

... o Národního vítěze (foto: Anna i Grzegorz Pawliczak, Acala Karuna, Polsko)

   
01/07/2008
    
29/06/2008
Nové fotky a zprávy od Andiných štěňátek z nových domovů zde 
     
09/06/2008
Happy Birthday!

Naše milovaná Anynka oslavila dnes 5. narozeniny ... ani jediný den jejího života jsme nepřestali pochybovat, že je to úžasný tvoreček, i když občas její lumpárny zkouší naší trpělivost. Jak Any slavila se můžete podívat na pár fotečkách z oslavy.

V den Andiných narozenin se odstěhovalo třetí z jejích báječných stěňulí, a tak ještě přidáváme pár posledních fotografií od nás a z nových domovů zde 

Omluvte zhoršenou kvalitu fotografií, nějaký splašený čumáček upatlal objektiv a já si toho nevšimla :o)))
   
29/05/2008
Opět štěňátka
Čas se štěňátky se nám krátí, tak si snažíme posledních společních dní užít jak se dá. Štěníci trénují česání, obojek, chození na vodítku a taky mazlení, které se nám líbí všem :o))) O víkendu nás opustí první dva z nich a už teď vím, že se nám po nich bude stýskat. Tak se s námi potěšte jejich dnešními fotečkami zde 

A také jsme dnes přidali ještě videoklip v 7,5 týdnech 

   
25/05/2008 
Novinky od štěňátek
Naše malá krakeňata mají 7 týdnů a jsou vysmátá. Vyvádějí pěkné lotroviny, které sami vymýšlejí, ani k tomu rady našich dospěláků nepotřebují. Objevují po bytě květiny, sedačku, na kterou by se mohlo dát vylézt nebo dodělat, co načal Thamík :o), výborné jsou nohy u židle, špunt u vany, zavěsy, prostě všechno, co jsem ještě neuklidila. U našich po vzoru své matinky objevili prímovou schovavačku pod psacím stolem, kam nikdi jiný než trpaslík nemůže. A po babičce Utce podědili pro změnu vášeň v koupání v misce s vodou :o)    

Úplně jsem zapomněla na videoklip, když si užívali v 5 týdnech na zahradě slunečného dne. A taky jsme s Jitkou včera nafotily nové fotky ... no, pokusily jsme se :o) Na obojí koukněte zde  

    
MVP Litoměřice (25/05/2008)
V neděli jsme vyrazily s Jitkou a jejíma holkama do Litoměřic na MVP. Kamík (Ch. Cambu Lamleh Legs-Smon) nám udělal obrovskou radost ziskem V1, CAC, CACIB. Yusha v třídě mladých se jako vždy předvedla pěkně, paní rozhodčí velmi líbila, byla velmi vychválena a získala V2. Jitka s Byemkou obsadili druhé místo a k tomu res. CAC. Čermáků a Jitce gratulujeme!!!
    
18/05/2008   
Štěňátka řádí
Štěňata už mají 6 týdnů ... hrozně to letí a nebude trvat dlouho a první se rozutečou do nových domovů. Můžete se podívat, jak si hrají zde

Ještě dodatečně se mi podařilo zpracovat video štěňat ve 4-5 týdnech. Je to video z domova, z venku příště, času je málo a štěňátka jsou čím dál živější a já si jich užívám. Videoklip najdete zde

 

   
09/05/2008
Shalu zahajuje letní sezónu :o)
Utčina dcera Shalu (B´Shalu Lamleh Legs-Smon), která žije v Americe s Utčinou chovatelkou Anette a její rodinou, nás potěšila několika fotografiemi. Anette jí pořídila nové plážové lehátko, a tak so mohla bez úhony užít prvního pořádného slunce :o) 

Jsme rádi, že se jí vede dobře a je pořád stejně vysmátá, jako když byla u nás :o)) Přejeme jí i Anette s Tomem a Annou hodně pohody a hlavně ... netrpělivě očekáváme zprávy o jejích prvních štěňátkách!

    

Štěňátka poprvé na zahradě

Naši nejmladší si vyrazili na výlet ... sluníčko se snažilo, a tak jsme je naložili do boxu a odvezli na zahradu. Chvíli koukali, kde že to jsou, až z toho koukání nakonec usnuli ... no na čerstvém vzduchu se chrupe nejlépe, to všichni známe :o)) Když se probudili, prozkoumali celý prostor trávníku, který mají zatím vymezený a pak už se někteří snažili prchnout a prozkoumat prostor větší. Yusha s Any jim dělaly společnost, Utka je nějaká lehce uražená, ale nakonec se taky začala vlažně chovat jako babička :o)) Strejda Dany se opět tváří, jak když mu chceme trhat končetiny nebo zuby, ale protože se jedná o Andina štěňata a Andu on má ze všech nejraději, nedělá se mu aspoň při pohledu na její děti šoufl :o)) Na fotky z výletu se můžete podívat zde
Tato štěňata se mi v tuto chvíli jeví jako dosud naše nejklidnější, což mě udivuju vzhledem k tomu, jaká je Anynka temperamentní fenka. Ale i ona je uplně jiná ... mazlivá, klidná a vzorná máma. I když jsem to čekala, protože naše holky jsou si hodně podobné, jsem opravdu potěšena.
   
05/05/2008
Štěňátka
Štěníci už jsou zase o týden starší. Jsou velmi čilí. Teta Yusha je nadšená, že už jsou  "hrací" a maminka Anda má co dělat, aby všechny (včetně Yushy :o) ohlídala. V sobotu jsme využili milé návštěvy Ivety, Milana a mohli se tak na vlastní kůži přesvědčit, že ani seberychlejší foťák není dostatečně rychlý :o)) Ale i přesto děkuji Milanovi za trpělivost a vydatnou pomoc a vy se i díky němu můžete pokochat novými fotkami našich mazánků zde
Mimochodem nová panička Yoshiho (Jonáše) mě s rodinou podezírá, že jim posílám fotky nového plyšáka :o) No však on jim Jonášek předvede :o)))
   
28/04/2008
Štěňátka
Štěňata dělají velké pokroky ... už se snaží běhat, i když ještě padají na zadečky a dělají kotrmelce. Jejích nejoblíbenější činností je stále papání a spánek :o))) Tentokrát nepřinášíme fotky, ale videoklip zde
   
23/04/2008
MVP České Budějovice
    
O víkend jsem se s Jarkou zúčastnili MVP v Českých Budějovicích. Rozhodčí: Ing. Jančík. Thami - V1, CAC, CACIB a Yusha V2. Jarce a Thamínovi gratulujeme!
Naše štěňule rostou jako z vody. O víkend otevřeli všichni očička a vůbec se mají velmi čile k světu. Nové fotky ve věku 18 dní najdete  zde
   
"E" vrh ... 16 dní B´Thami Lamleh Legs-Smon
   
18/04/2008
Slavili jsme ...
Po cestě na NV Ostrava (13/04/2008) kde Yusha dostala od rozhodčí paní Ubrové ocenění V1, CAJC, jsme se stavili v Praze u Čermáků.

   

Naši mazánci Kamík a Yusha spolu oslavili narozeniny. Yushe byl 12/4 už jeden rok a Kamíkovi budou tuto sobotu 19/4 dva roky ... to nám to ale uteklo. Všem naši "Céčkům" přejeme vše nejlepší. Slavili jsme s dortem, ale tentokrát ne psím (před výstavou nee :o))) Aby to psiskům nebylo líto, dostali od Ivety a Milana celou tašku dobrůtek ... dodatečně ještě jednou moc děkujeme!!!! Pár fotek z oslavy zde

    

Po cestě z Ostravy jsme se stavily s holkama u Michaly a jako obvykle jsme si kromě novinek dovezly pěkné fotky Yushy v 1 roce.
    
14/04/200
Štěňátka
Naše štěňata rostou jako z vody a jsou moc roztomilá. Any je vzorná máma. Protože jsme byli o víkendv Ostravě (více později :o)) a dnes služebně na Moravě, vyfotila jsem je pro vás až dnes, když mají 9 dní. Podívejte se na jejich nové fotky  zde
   
06/04/2008
Štěňátka
Naše štěňátka,, která se nám narodila včera se mají čile k světu. Jediný problém je přesvědčit Anynku, aby mi je na chvíli půjčila a mohla jsem je vyfotit :o)))
Nakonec se mi ji přeci jen podařilo ukecat a nafotit všecny štěňule po kupě. Koukněte 
Štěňátka už také mají svá jména ... abych si to ještě nerozmyslela, napíšu vám je :o)))
Fenky: E-naya, Emaia a Eyala Lamleh a pejsek: E´Yoshi Lamleh
   
31/03/2008
  Agility trénink

Po náročném sobotním česání Korinky a úpravě Utky a Yushy jsme v neděli vyrazily s Utkou a Yushou na agility trénink do Loun. Jitka jako trenérka má úžasnou trpělivost. Děkujeme jí!
A jak jsme si to užily se dočtete zde
     
   
25/03/2008
Alanscha Dkarba Zajdy ¨"Alma" (majitel: Jarmila Bucková)
Danyho dcera Almička oslavila v pátek 8. narozeniny a vstoupila ke svému taťkovi do klubu veteránů :o)) Almičce i ostatním jejím sourozencům přejeme hodně zdraví a celou řádku spokojených let!!!
MVP Praha (23/03/2008)
V neděli jsme se zúčastnili MVP v Praze. Posuzovala Ing. Alena Košťálová. Počasí bylo vysloveně aprílové, v hale ale vládla zima.
Yusha dostala pochvalu, že je pěkná a V1, CAJC spolu s nominací na Crufts 2009. Po Anynce, která byla nominovaná v loňském roce nás to samozřejmě moc těší. Ch. Cambu Lamleh Legs-Smon "Kami" získal V1, CAC a ujištění, že je moc pěkný, ale stále ještě ve vývoji. Ivetě a Kamíkovi gratuluji!
Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon "Thami" a Alma

D´Yusha Lamleh Legs-Smon (foto: Jana Pravdová) 

     
18/03/2008
B´Shalu Lamleh Legs-Smon (majitel: Anette a Tom Ohman, Dscho Utra, USA)
Shalu z našeho "B" vrhu (Silgarhi Calidassa x Ch. Dscho Utra U-ti) žije s Utčinou maminkou Rang gi a dalšími příbuznými v chov. stanici Anette a Toma Ohman. Na fotografii je při předvýstavní přípravě s dcerou Anette a Toma Annou, která je velkou posilou při česání :o)))
Minulý týden jsme se konečně dočkali výsledku HD - good a PL - normal - practitioner. Z dobrých výsledků mám i já radost a přejeme celé rodině Ohman a jejich psům hodně štěstí!
A´Naya Lamleh Legs-Smon
Any se stala druhou nejúspěšnější fenou za rok 2007 v soutěži pořádané TTC "Vítěz roku 2007".
    
09/03/2008
Zřícenina Oltářík
Včera jsme si vyrazily na výlet na další zřízeninu v našem okolí. Ze zříceniny hradu Oltářík je pěkný výhled na Středohoří.  Panička si navíc potřebovala pročistit hlavu. Sice ne tak úplně, jak se to zadařilo, no ale někdy se to tak stane .....
Tip na výlet jsem dostala od svého kolegy. Říkal, že na hrádek je to opravdu kousek, ale že až takový, to mě překvapilo ... no ženský (Evo a Jitko), prochajda ještě víc pro lazary jak na Říp :o))) Z místa parkování ukazoval ukazatel 0,5 km. Ale na druhou stranu, ještě, že jsem tam nikoho z vás netáhla ... uškytala bych se :o))
Hned v úvodu jsme narazily na traktor, který stahoval z lesa polomy po návštěvě tety Emmy. Cesta rozježděná a blátivá a zvláště přitahující chlupaté jedince. Po zatáčce do lesa, bláto skoro žádné, o to víc větviček. To už jsem dlouho nezažila. Utku jsem odvětvičkovávala na každém kroku. 
Any se v lese tak zalíbilo, že sebou v okamžiku, kdy jsem byla dost daleko, šlehla do haldy listí a úplně celá se jím obalila. Utce se to moc zalíbilo a hned jak jsem se kousek vzdálila si to vyzkoušela taky. A Anynka po cestě dolů ve stejném místě zopakovala :o))))
Poslední "stoupáček" k hradu něco pro mě ... uzounká blátivá cestička, samý balvánek, sráz dolů a naše kamzíce hopsaly každá jinam. A já, naprosto nelogicky, zoufale přemýšlela, jak se dostanu po tom bahně dolů. Jako katastrofickou variantu jsem měla připravený sjezd po zadní části :o))))
Fotografie hradu zezdola byla první a jediná, kterou jsem udělala, protože pak došly baterie :o))) Fotka holek je opět přes mobil a další fotky jinak velmi malebného místa najdete zde.
Pak nás čekala cesta domů, blátivé koule, které mezitím v autě pěkně zaschly, jsem postupně naházela do vany a večer jsem strávila česáním všech tří Bobin. 
Ale hlavu jsem si pročistila, to rozhodně !!!!
   
05/03/2008
Narození štěňátek se blíží
Včera jsme s Andou byli na ultrazvuku .... a viděli jsme naše nová štěňátka. Na jejich narození se již všichni moc těšíme, ale musíme ještě měsíc vydržet :o) 
Thami (Ch. B´Thami Lamleh Legs-Smon) byl s paničku 28.února 2008 na vyšetření očí a všechno je v nejlepším pořádku.
   
25/02/2008
Jaro přichází ....

Minulý týden jsme přinesli fotky zasněžených čumáčků a další týden tu máme jaro :o))) V sobotu jsme se vydaly s Utkou a Yushou na pochoďák do hor. Sluničko se snažilo, ale vítr byl ještě studený. Svižným tréninkovým tempem jsme se zahřály, ale i unavily ... přesněji já se unavila, Utka hned po mě (je nějaká rozlenošená), ale Yusha by si ještě pár kilásků dala .... Anynka dělala společnost návštěvě, která ji drbala a po našem odchodu jistě zásobovala nějakou tou laskominou a pak vyrazili s Danečkem zkontrolovat zahradu.
V neděli bylo počasí opravdu jarní a my se vydaly na návštěvu kamarádky Krystýnky. Ještě před odjezdem jsme se pokusily nafotit pár nových fotografií. Utka ze sebe jako obvykle dělala trpaslíka, Any mě jako obvykle ignorovala, za to Yusha se fotila vzorně .... myslím, že o jejím budoucím povolání není pochyb, bude modelka :o)))
Po příjezdu do Droužkovic jsme šly nejprve na krátkou prochajdu. Foťák jsem sice měla, ale nějak jsem zapomínala fotit :o) Tak alespoň pár fotek. Posezení na zahradě u kafíčka bylo víc než příjemné, holky si prošmejdily všechna zákoutí zahrady. Yusha potvrdila Krystýnčinu vášeň v povalování se na černé folii v jahodách a v závěru předvedla, jak pekně umí vykusovat trávník :o) Příště zase nashledanou!!!
   
16/02/2008
MVP Brno (10/2/2008)

Minulý týden jsme se vydali s  Ivetou a Kamíkem na mezinárodní výstavu do Brna. Posuzovala rozhodčí Mgr. Božena Ovesná. Kami získal v mezitřídě poslední CAC a pyšní se titulem Český šampion. Kamíkovi a jeho paníkům Ivetě a Milanovi gratulujeme a těšíme se s nimi z úspěchu našeho - jejich chlupáče :o) Yusha se předváděla ve třídě mladých a dostala výbornou.

 

 

         
26/01/2008
NVP Olomouc (13/1/2008)
Víkend 12.-13.1.2008 byl pro nás opět ve znamení cest.
V sobotu jsme vyzvedly Ivetu s Kamíkem a vydali se společně směr Pardubice. Zde Utka, Any a Kamík absolvovali neg. vyšetření očí u MVDr. Beránka a opět bez ztráty kytičky (jak říká pan doktor :o)) Pro Kamíka to byla poslední potřebná věc pro uchovnění. Gratulujeme Ivetě a Milanovi a děkujeme za to, že další psík z našeho chovu splnil podmínky pro chovnost.
  
Z Pardubic jsme navštívili Michalu Piňosovou a udělali pár nových fotografií. Any jako obvykle zlobila, Kamík taky lehce stávkoval, ale Yusha se chovala jako profík. Takže se můžete potěšit jejími fotkami v 9 měsících (přesně na den :o))
A pak už jen cesta do Olomouce a na hotelu večeře a postel.
        
V neděli jsme se zúčastnili NV v Olomouci. Málokdy hodnotím úroveň výstavy, ale ta olomoucká se mi fakt nelíbí. Areál není pro takové množství psů. Lidi našlapaní, nedalo se skoro projít. Byla jsem zde dvakrát a pokud to nebude z nějakého důvodu nutné, už mě v Olomouci nikdo neuvidí. Kamík se vystavoval v mezitřídě a získal V1, pěkný posudek od rozhodčí Ing. Košťálové a třetí CAC. Yusha se vystavovala v třídě mladých s fenkou téměř dvakrát tak starou. Posudek měla dobrý, vystavovala se pěkně a V2 jsem čekala. Potěšilo mě, že se líbí nejen mě, jak jsem se dozvěděla z pozdějších ohlasů :o)))
     
Yusha se zatím vyvíjí podle mých představ. Má kvalitní srst, která se výborně udržuje (češeme jednou týdně bez problémů) a myslím, že vzhledem k jejímu věku i dobré délky. Také její velikost (37 cm) je pro mě ideální. Odbyla si své první hárání, takže snad už nikam dál neporoste. Hlavně je to rodinný mazel. Máme doma sice všechny psy mazlící, ale Yusha vede. Až jsme někdy z jejího hubičkování zmožení (hlavně Kuba :o)))
A poslední informace pro přátele naší rodiny:
Kubík na tom není moc dobře, bez pomoci už by se na zadní nožky nepostavil. Ale pořád je velmi vitální, baští, všechno ho zajímá. Venčit se chodí ven. Yusha ho udržuje ve stavu bdělosti, protože kdykoliv okolo něj proběhne, vlepí mu alespoň jednoho hubana. Utka a Any respektují, že potřebuje klid a Dany jako jeho největší parťák a kamarád ho chodí kontrolovat, ale taky ho nechává v klidu. 
Za fotky děkujeme Adámekům (Khyi-Mi)

Kamík v mezitřídě Yusha se svou konkurentkou v třídě mladých nastupují Yusha vzorně stojí
     

Občasník pro příznivce TT

    
   
Videa z výstav tibetských teriérů 2005-8 na DVD
Máte-li zájem, kontaktujte mě. 
   

Archiv

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013