Novinky

 

Na náš web budeme přidávat jen podstatné informace, aktuální novinky najdete na našem 
 

 

    Všechna naše štěňátka narozená v listopadu 2020 jsou v nových domovech,
fenka "Otka" rozšířila naši smečku :-)

     

 
* * * * *
10-12/2020
Na začátku listopadu naše Kerry přivedla na svět třikrásná štěňátka. Dva pejsci dělají radost svým novým oridnám a fenka "Otka" rozšířila naši smečku ... vzhledem  tomu, že je celá maminka, máme doma další poklad :-)

Přejeme nám a všem našim přátelům a majitelům našich odchovů, aby příští rok byl méně bláznivý jak ten letošní a doufejme, že se budeme moci více setkávat, protože už máme opravdu absťák :-)
       
08-09/2020    
Nic speciáního se u nás neudálo, snad jen to, že se nám podařila úspěšně inseminace mraženým spermatem a Kerry je v očekávání štěňátek. Taťkou bude psík z našeho druhého vrhu Trhamín. Kdo ho zná ví, proč jsem toto spojení udělala ... byl to krásný a milý pes a moje srdcová záležitost (i když samozřejmě mám ráda všechna naše štěňata). Teď už se těším, čím nás Kerry na začátku listopadu překvapí ... a doufám, že se mezi štěňátky objeví Utka 2 nebo Thamík 2, pokud možno oba ... držte mi palce:o)

Jinak samozřejmě na našem FB profilu můžete pokoukat co je nového a jaké výlety a akce máme za sebou. Letošní rok je opravdu chudý na výstavy a těch pár co jsem měla hlášených jsem zrušila s ohledem na "štěňátkování".
       
07/2020 Klubová výstava Smržovka  
Yusha - V1, BOV / exc. 1, Best of veteran
Jany - V1, CAC, Klubový vítěz / exc. 1, CAC, Club Winner
Kerry - V1, CAC / exc. 1, CAC
 
a naší odchovanci / and our "puppies"
Lung (Ja-lung) - V2, res. CAC / exc. 2, res. CAC
Lucky (Lha-Gje-Lho) - V2, res. CAC / exc. 2, res. CAC
Freya "Madhyamika" - VD3 ... holky musí ještě trénovat :-)
  
rozhodčí / judge: Ing. Naděžda Klírová (CZ)

Děkuji majitelům našich odchovů (obě Jany a Aduš) za skvělou reprezentaci naší stanice.

Jany

 

Yusha

Lung Kerry Lucky
       
  Dovolená  
... po památkách a přírodních zajímavostech Čech a Moravy. To by jeden neřekl, jak je v Čechách krásně. My to víme, ale letos se to pokouší zjistit víc a víc lidí. Proto jsme se snažili navštívit taková místa, kde bychom se nepotkávali s davy lidí. A víceméně se nám to podařilo. Vzali jsme to přes Vysočinu do Jeseníků a přes Telč (tak mě naštvali tak, že už mě tam neuvidí :-) do Jižních Čech na rakouské hranice. A všude se našla spousta nádherných míst, která stojí za vidění.

GALERIE 1   ....   GALERIE 2                      
 
             
06/2020 Naše Anynka slavila 17. narozeniny a užila si velkou narozeninovou oslavu
S kamarády jsme uspořádali narozeninovou party nejen pro Andu, ale také pro další červnové oslavence :-)
  
Anda je naše první štěně - jedináček. Od narození byla  jedinečná. Má ráda ostatní zvířata a lidi, ale také byla vždy svá a občas měla na věci jiný názor. Vždy byla moje výstavní hvězda, jako jediná měla výstavy opravdu ráda.
Přes svůj věk a zdravotní stav si stále zachovává svou tvrdohlavost, odhodlanost prohrabat kdejakou tašku ve snaze najít a ukrást něco poživatelného a bojovnost, když se jí s veterinářkou snažíme ostříhat drápy :-)
Je to prostě naše milovaná Anda!
  
GALERIE
     
  Kerry také slavila
... už je to 6 let, co nám plní život minimálně jednou blbinou denně :-)
Ale taky nám dala dva vrhy krásných štěňat a protože je prostě úžasná, plánujeme na podzim letošního roku její další vrh.
   Výlety s přáteli  
V červnu bylo také veselo. Kromě výletu s Janou Štěpánkovou, jejími fenkami a dalšími potomky našich fen a jejich odchovů jsme měli velkou oslavu.
TISKÉ SKÁLY
          
05/2020 Výlety  
Květen jsme si užívali po karanténové pauze užívali výlety:
  
TISKÉ SKÁLY, HLINNÁ
BOŽÍ DAR - BOŽÍDARSKÁ RAŠELINIŠTĚ
ČESKÝ KRUMLOV - výlet bez psů a bez davů
turistů :-)
     
     
  Hrad Pravda a oslava narozenin  
Výlet s přáteli na zříceninu hradu Pravda s oslavou narozenin naší Yushy, potomků naší Any Elinky a Ashíka a dcerky Kerry Freyi
  
GALERIE
   
      Krásné roční narozeniny našim "M" legssmoňatům
     
Maya ... Madhyamika "Freya" ... Monsha "Bello" ... Manikhorlo "Mani"
   
Mahayana "Majda" ... Malika ... Margad "Margo" ... Maitreya "Edík" se má fajn, ale zatím jsme jeho novou fotku nedostali
        
04/2020 Eduardova skála - Malý Háj  
Konečně jsme se zas dostaly na pořádný výlet do Krušných Hor ... fučelo, byla zima, ale výlet se vydařil.
  
GALERIE
     
  Slavíme narozeniny  
Yusha je v řadě našich "dubňat" druhá v pořadí. 12. dubna slavila své 13. narozeniny. Přejeme jí jen to nej..., je to naše sluníčko. Protože dodržujeme všechny zákazy a nařízení a zdržujeme se převážně doma, byl čas jí upéct výborný dort, o který se ale tentokrát podělila jen s domácí smečkou. Ale slibujeme, že až bude příležitost, ucmuchtíme dort i pro psí kamarády, aby to s ní dodatečně oslavili.
   
Třeba taková
Elinka, která týden před Yushou oslavila 12. narozeniny!!! I jí samozřejmě přejeme hodně zdraví a Yvoně s Luďkem děkujeme za péči a lásku, kterou jí a Aishíkovi dávají vrchovatě ... máme vás rádi!


Taky přejeme vše nej ... i ostatním -
Kamík a Cora oslavili 14. narozeniny a ke konci dubna Aishi, Amy a Hotík 9. narozeniny.

     
03/2020  Nové fotky v galeriích našich psích holek
Začátek roku jsme neměli moc času podnikat cokoli zajímavého, protože jsme rekonstruovali koupelnu a kuchyň. Vyrazily jsme jen sem tam na nějaky výlet s přáteli (fotky najdete na našem FB profilu). A pak nám naše zejména výstavní plány překazil koronavirus a tak poctivě dřepíme doma. Ne, že bychom neměli co dělat. Pro začátek jsme doplnily nějaké fotky do galerii našich chlupatic na jejich osobních stránkách :-)
    
01/2020 Doplněny novinky za poslední čtvrtletí roku 2019
     
Vzpomínka na rok 2019 Vánoce a Silvestr
Letošní Vánoce a konec roku jsme slavili s přáteli.
Štědrý večer jsme si užili s Formánkovými.
Na první svátek vánoční konečně na horách napadlo trochu sněhu, tak jsme na chvíli vyrazily s Janou a jejíma holkama na Dlouhou Louku. Bohužel to bylo tak mokré, že za chvíli holky nemohly udělat krok ... ale i tak se pěkne proběhly a unavily.
A taky naše Janča oslavila 7. narozeniny ... to snad ani není možné jak to letí. Vše nej... i Dejzince a Lungimu.

Konec roku jsme si užili poprvé na horách. Naštěstí nebylo na Smržovce moc sněhu a nebyl mokrý, tak se dalo vycházkovat. Autem jsme se hned první den zahrabali na Černé studnici (ano, moje další auto bude už konečně čtyřkolka :-)
Vstup do nového roku byl pro některé poběkud bouřlivý, ale nutno podotknout, že na horách žijí normálnější lidé než ve městě, takže jsme byli ušetřeni práskání rachejtlí celý den.

GALERIE


Rok 2019 byl pro naší chovatelskou stanici poněkud hektický. V květnu přivedla Kerry na svět osm krásných štěňátek, která nás na nějaký čas plně zaměstnala. Všechna našla skvělé domovy. Pak jsme trochu pokračovali ve výstavách, ale opravdu jen malinko :-) Do výstavních kruhů se vrátila po "mateřské" Kerry, Yusha už byla vidět jen na klubových výstavách a udělala si výlet na německou speciální výstavu.
Zkusili jsme vytáhnout naší Janču, když je tak hezká ... a ono to docela šlo. Tak pokud to půjde i dál, zkusíme dodělat Českého šampiona ;-)
 Děkujeme všem majitelům všech našich odchovů za péči, kterou věnují našim psím dětem a těšíme se na viděnou v roce 2020
(snad na vás budeme mít trochu víc času, další štěňata plánujeme na rok 2021).    

   
Archiv novinek
(na některých straších stránkách nemusí fungovat všechny odkazy a nebo obrázky ... poskytovatel prostoru aktualizoval
SW a já už nemám sílu starší věci procházet a hledat chyby ... za což se omlouvám) 
    

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
   

Občasník pro příznivce TT
(dočasně jsem vydávání Občasníku přerušila, protože jako tiskový a propagační referent TTC dvakrát do roka zpracovávám Zpravodaj)     

             

Archiv našich dřívějších aktivit