Májový výšlap TT (Petrov - Chlomek 7-8/5/2007)
Pořadatelé: Marcela a Miroslav Stejskalovi a Ačinka
    
Můžete se podívat i na krátké videoklipy (kamera: Stejkalovi:
První den (7/5/2007) Druhý den (8/5/2007)
     
Paní domácí Ačka Dany a Any Krémovky ... Byemka + Lady
Any + Byema ... tak byly vidět téměř celou dobu :o)) Jitka s Bodíkem Můj mazánek
Výšlap byl naplánován na úterý 8.5.2007. Stejkalovi nás pozvali již den předem na posezení při grilování.

My jsme vyrazili s Jitkou a Danym, Andou, Byemkou a Bennynkou již v ponděli odpoledne. Za zády jsme nechali déšť. Po cestě do Davle jsem nutila Jíťu kochat se přírodou a v rámci svého kochání a dobrého času jsem se courala, až na mě auto za námi blikalo. Řidič si vysloužil několik peprných poznámek, které nejsou publikovatelné :o))) Teprve při dojezdu ke Stejkalovic domu, kdy se to auto stále drželo za námi mi došlo, že blikátor je Eva Holanová, a že mě nepopohání, ale zdraví :o))) A pár metrů před námi dojela i Marcela s Mirkem, Bodíkem a Ájou.

Psíci celí natěšení vylítli z auta. Dany byl jednoznačně mezi všemi těmi mlaďochy nejstarší. Ale nikdo by to na něm nepoznal, i když již volí méně lítací tempo. Chvíli po nás dorazila ještě jedna výprava z Prahy s čubinkou Lady (z Targenu) ... zde se moc omlouvám, zapomněla jsem jména :o(

Příjezd a vítání!

Přivítání bylo velmi srdečné, vynechali jsme kávičku a vydali se rovnou na krátkou prochajdu. Psíci nadšeně lítali, nejvíce Byema, Body a Any, ráda se přidala i Ačinka. Ostatní si to ovšem užívali také. Dany tím, že jsem co chvíli po něm skočila a lovila klíšťata.

Po procházce následovala slíbená kávička, úžasný koláč a už byl čas na rozdělání grilu, buřtíky, klobásky a ryby.
Nabyli jste dojmu, že to opět byl „papací“ výlet .... no skoro :o)))
Při vínečku jsme poseděli jak kdo .... Jitka nesnědla ani všechny křupky a pelášila do hajan, pak Marcela s Mirkem a my s Evou a domácími vydrželi asi do dvou hodin. Což by nevadilo, vstávalo se kolem deváté, kdybychom ještě v posteli netlachaly ... no neměla jsem odvahu se podívat na hodiny, myslím minimálně do čtyř.

Co to máš???

Tak tyhle výlet nepřežily :o)))

Rozjímání nad plameny

Ráno když jsme se vykulili z postele už jsme měli připravenou snídani. V noci lilo, ale ráno nebe vymetené, modré a sluníčko svítilo. Prostě paráda. Psiska lítala po zahradě. Kolem desáté jsme vyrazili. Trasa byla zvolena velmi pěkná. Sem tam kolem silnice, ale jinak poli a hlavně úžasnými lesy. Pro mě nejkrásnější byla vyhlídka na Sázavu a koleje Posázavského pacifiku ... i když jak jistě chápete, ne z kraje skály, ale pěkně bezpečně :o))) Foukal zde příjemný vítr, a tak bylo třeba vyhotovit několik uměleckých snímků našich mazánků.

To už nám po snídani lehce vytrávilo a začal se ozývat hlad. Tak rychle do Petrova do restaurace. Začalo lehce pršet, ale než jsme vytáhli bundy a pláštěnky, bylo to skoro zbytečné. Paní hostinská nás pustila i s psíky dovnitř. Udělala nám baštu a všechna psiska, kromě Andy padli a hodili chrupku. Any by jí bývala také ráda hodila, ale na lavici, kam jsem jí nechtěla pustit, tak na mě celou dobu dělala psí oči :o))
Pěkně jsme se rozseděli, ale „domů“ už to byl jenom kousek.
Zlatíčko Bennynka Tak dosnídat .. vyrážíme!!!! Lukama....
Lesem ... Okolo domů ... A my stejnak kudy chceme!!!!
Kocháme se! Malé občerstvení Trocha odpočinku pod záminkou focení!!
A ještě chvíli! Nezůstaneme tady?? Úžasný výhled
Kdo chce, může si hupnout dolů :o) Vzorný a chvíli sedící Bodík Naše modely Dany a Anda
Jsme trpěliví! Ašina za modelku .... ... a jako maskovaná indiánka :o)))
Asi za půl hoďky už nám Stejskalovi vařili kávičku. V půl páté jsem zavelela naší výpravě odjezd, protože jsem začala usínat :o))) Všichni ostatní se sbalili také, většinou jsme měli před sebou cestu kolem 120 km, Marcela s Mirkem jestě dál.
Vzorní hostitelé Marcela a Mirek Stejskalovi Jitka s Bennynkou Hodnocení dne
Jitku jsem s psicema vysadila v Lounech a přišla průtrž mračen, že stěrače měly co dělat. Ještě pak před Mostem následovalo totéž, ale v Litvínově pak už bylo dobře. Dádunka s Andou jsem vysadila u našich a vyměnila za nevyběhanou Utku se štěnětem ... asi musela být otrávená, že je panička grogy. Dany a Any zdlábli večeři a spali do druhého dne. Já odpadla také nezvykle brzy :o)

  

Mapa s trasami - červená - úvodní procházka, modrá - pochod (doufám, že jsem cestu odhadla na mapě dobře :o)

Za fotky děkuji Jitce a Marcele