Zdravé sušenky pro psíky 

  

V jednom ze Zpravodajů vám Eva Pravdová nabídla něco málo z tibetské kuchyně pro páníčky. Ale co psíci?

    
Inspirována recepty na psí suchary ve Světě psů, jsem se rozhodla, že upeču našim psíkům sušenky. Všichni se sice vydatně živí zeleninou a ovocem, nicméně zdravých věcí není nikdy dost. Náš Kuba zastával názor, že pozřít byť sebemenší kousek zeleniny je pro něj životu nebezpečné a raději se soustředil na lehkou čínskou kuchyni. S příchodem Danyho je (díky své lakotě) ochoten spořádat kedlubny, papriky, okurky, melouny apod. Danyho a Utčin sortiment poživatelného ovoce a zeleniny je ještě širší. Psí sušenky, to je ale jiné kafe.
  
Teď k receptu. Suroviny jsou: vločky, kukuřičná mouka a krupice, máčený sojový granulát. To vše spolu s lžící sojového oleje, vejcem, trochou hladké mouky, nastrouhanou mrkví a lisovaným česneku jsem smíchala v  poměru od oka a uhňácala z toho těsto. To jsem pak vyválela a nakrájela na čtverečky a šup do trouby.
   
Danek loudil sušenky ještě teplé a moc mu chutnaly. Kuba druhý den nepohrdl a šeltinka Jennynka vzkázala tetě Radaně (toto oslovení nesnáším tak mě tím pořád provokuje), že byly moc dobré. Utku jsme v té době ještě neměli a od té doby, co jí máme jí slibuji, že jí taky upeču. Avšak v jejím případě to není třeba, ona si poslouží vším, co považuje mnou za odložené (třeba palačinky či chlebíčky).

Zpravodaj 29/2003

 

Tato stránka byla naposledy aktualizována:     15.10.2013 23:39

Copyright © Radana Sojková, Legs-Smon TTs