IHA Oberwart (18-19/7/2009)

Dovolená utekla ani nevím jak a stejně jako vloni jsme si s Ivetou a Kamíkem na jejím konci vyrazili. Tentokrát ne na výstavu do Čech, ale do Rakouska. Mezinárodní výstavu v Oberwartu posuzoval slovinský chovatel a rozhodčí Primož Peer. Sám je chovatelem lamleh linie a v současné době společně s dalšími nadšenci dovezli několik psíků přímo z Tibetu. Utka se mu od mala velmi líbila a tak jsem byla zvědavá, co řekne na Yushu a Kamíka.

V sobotu jsme vyjeli před polednem za uplakaného počasí. Bylo to nepříjemné, ale cesta ubíhala docela rychle. Stavili jsme se na oběd, ale pořád jsme řešili venčení psů, aby nebyli promočení na kost. Nakonec se nám podařilo v Rakousku na chvíli vyběhnout za "nepršení" :o)) Pak už jsme pokračovali dál. Ivet našla ubytování ve velmi krásném, čistém a příjemném městečku. Pokoj byl v pokroví a my tak měli možnost se kochat nádherným výhledem. Ivet nutila snad i psy, aby obdivovali panoramata :o))) Po příjezdu jsme se vybalili, najedli a vyrazili na procházku a fotit psiska. Venku bylo opravdu nádherně. Pak už jen lahvinka skvělého vínečka na dobrou noc. Ráno jsme se vykopali velmi brzy, vše sbalili do auta a po skvělé snídani vyrazili do Oberwartu.

Parkování před halou zadarmo, všechno perfektní. Vyzvedli jsme si papíry v kruhu a čekali a čekali a čekali :o) Kamík dostal od pana rozhodčího pěkný posudek a hodnocení V1, CACA, res. CACIB. Yusha byla ze sedmi dospělých fen (vyjma fenky v mezitřídě) nejmladší, a to minimálně o dva roky. To mě tedy dělalo trochu hlavu, protože vím, že je to prostě pořád ještě mládě. Ale na panu rozhodčím bylo od prvního okamžiku vidět, že ho zaujala. Sice trochu zlobila, nechtělo se jí zpočátku běhat, ale pak jsem do ní chvíli hučela, aby byla hodná holka a nedělala ostudu a dala si říct :o) Podařilo se jí pro mě neuvěřitelné ... nejen že porazila všechny feny, ale stala se i vítězem plemene.  Hodnocení V1, CACA, CACIB a BOB si od slovinského rozhodčího velmi cením stejně jako jeho slovní pochvaly, že je to velmi kvalitní a pěkná fenka. Děkuji!

Závěrečky jsme odchodili ze slušnosti ... bohužel od tibeťáků jediní a vyrazili jsme směr domů. Cesta okolo Vídně byla děsná a už nás nedokázala ani moc obveselit panoramata ... Rakousko je opravdu hezká  země. U Čermáků nám Milan připravil výbornou večeři, kterou jsem zhltla a vyrazila rychle domů, abychom před jednou uléhali do postele. Pěkně náročný víkend.
Ivetě a Kamíkovi gratuluji a těším se na nějaký další výlet!!!

   

A co jsme nafotili???

My všichni :o))

 

 

 

Panoramata .... Iveta nás nutila se kochat ... ale ani se na ní nezlobíme, pohled z okna na Burgunland je opravdu nádherný

 

Yusha ve věku 2roky 3 měsíce ... naše malá fešanda :o))) Při focení se chová jako profík, naši snahu nám hatilo spíš sluníčko.

Kamík je o rok starší jak Yusha  a je z něj opravdu krásný pes. I on je při focení a vystavování profík. Ivetě a Milanovi děkujeme za péči a výchovu, kterou mu dávají.

  

A taky trochu zábavy

 
Iveta ukecává Yushu ... ... tlapku na to ... ... a výsledek ... celá maminka :o))

Abyste si nemysleli, že to neumím!

A ještě jednou!

Kami se ukecávat nemusí ....

... ten lítá sám a rád ... pravidelný trénik je znát  :o)